Shortlist Bedaffair De Circular Awards 2022

De Circular Awards zijn prijzen voor de meest impactvolle circulaire projecten en organisaties en worden georganiseerd door Versnellingshuis Nederland circulair! en mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Een prachtig initiatief om de circulaire economie in Nederland een boost te geven. Van de 140 aanmeldingen zijn er 4 shortlists uit gekomen, met verschillende circulaire ondernemers.

Shortlisted voor de Circular Awards 2022

Na een strenge beproeving, met vragen over onze missie, onze werkwijze, onze circulaire waarborging en de potentie van dit bedrijfsmodel - is Bedaffair Shortlisted voor de CIRCULAR AWARDS 2022 binnen de categorie Business Small. Wij richten ons op ondernemen volgens de nieuwe circulaire economie. Daarom evalueren wij onze instroom, productie, uitstroom en zorgen we voor meer bewustwording.

Fantastisch nieuws dus om zo'n mooie erkenning te krijgen voor onze bio-based circulaire werkwijze! Samen met andere kleinschalige bedrijven, maken we grote impact! Want onze circulaire collega's zoals Roetz-Bikes , GreenMatter B.V. , Chainable® en Roof2Road bv zijn ook shortlisted voor deze Circular Awards. We willen iedereen van harte feliciteren met deze fantastische overwinning. 25 Januari 2022 zullen de officiële winnaars bekend worden gemaakt.

Benieuwd naar de andere innovatieve ondernemers? Check hier de Circular Awards Shortlists.

Wat is de circulaire economie dan precies? 

Een circulaire economie is een economisch systeem van gesloten kringlopen waarin grondstoffen, onderdelen en producten hun waarde zo min mogelijk verliezen, hernieuwbare energiebronnen worden gebruikt en systeemdenken centraal staat. Onze huidige lineaire economie is gebaseerd op uitbuiting en zo veel mogelijk financiële winst behalen. Dit zorgt voor veel belasting van onze milieu en uitbuiting van mensen. Wij vinden dat dit anders kan en moet.

Wij volgen dan ook de 3R-aanpak:

  • Reduce (minimaal grondstofgebruik)
  • Reuse (maximaal hergebruik van producten en onderdelen)
  • Recycle (hoogwaardig hergebruik van grondstoffen)

Een mooi voorbeeld hiervan zijn onze bio-based circulaire matrassen > 

Meer lezen over waarom wij shortlisted zijn? Lees hier mee over hoe wij de slaapkamer bio-based circulair maken.