Ons Europees Hennep

Biologisch en lokaal hennep

Ook als matras en beddengoed

Hennep in muesli of smoothie, in gezichtscrème en shampoo of in een t-shirt. Nu ook in matrassen, dekbedden en kussens. Is dit gebakken lucht of een prachtige duurzame droom met mooie voordelen voor je slaap? Voor Bedaffair is het duidelijk: cannabis oftewel hennep is de vezel van de toekomst, de vezel die al je dromen waar maakt.

Al sinds 1994 een natuurlijke werkwijze

Sinds 1994 pionieren en innoveren we met duurzame, natuurlijke materialen voor bedden, matrassen, dekbedden en kussens. We zijn we altijd bezig met de vraag: hoe kunnen we nog meer innoveren om het slapen en de slaapkamer nóg duurzamer en beter te maken?

Daarom bestaat ons assortiment uit op maat gemaakte, duurzame natuurlijke bedden, matrassen, dekbedden en kussens. Die allemaal lokaal geproduceerd zijn in Nederland of Duitsland. Daar past hennep er perfect bij.

 

 

Klimaatpositief hennep om van te dromen

Éen van de meest duurzame plantaardige vezel is hennep. Wat hennep als plant en als vezel kan doen voor ons, voor het milieu en voor de dieren is ongekend uniek. Maak kennis met de vezel van de toekomst: hennep! Hennep is 100% natuurlijk, plantaardig, 100% circulair (te recyclen, her te gebruiken en/of te composteren), CO2 negatief en verantwoord.

Verbetering van de bodem

Hennep groeit lokaal, zonder nare chemicaliën, met weinig water en gaat tijdens de groei bodemerosie tegen. Sterker nog: de teelt van hennep draagt bij aan verbetering van de grondstructuur. Deze bijzondere eigenschappen van hennep dragen bij aan duurzaamheid van de teelt en heerlijk slaapplezier. De hennep vezel neemt zoveel CO2 op dat het, zelfs na bewerking CO2 negatief is. En dat alles maakt het 100% klimaatpositief.

 

 

 

Voordelen van slapen met hennep

Zacht en ademend comfort

Hennep voelt comfortabel en zacht aan, het ondersteund meer dan katoen. Hennep reguleert vocht ook veel beter dan katoen, kapok of tencel. Waardoor het unieke ventilerende kwaliteiten heeft, voor een altijd stabiele en aangename temperatuur tijdens het slapen.

Tijdens warme nachten of als je zweet (en zweten doen we allemaal ’s nachts), dan reguleert hennep het microklimaat tussen je dekbed of onderdeken. En dat zorgt voor een heerlijke aangename en droog bedklimaat. Zodat je elke morgen fris en uitgerust op kan staan, en diep duurzaam kan dromen.

Hypoallergeen materiaal voor dekbed en beddengoed

Naast dat het een bewuste, duurzame keuze is, beschikt hennep ook nog over een aantal opmerkelijke en fijne eigenschappen. De wonderlijkste eigenschap van hennep is dat het een natuurlijk afweersysteem heeft tegen bacteriën en schimmels.

Zelfs als het langdurig nat is. Een dekbed of kussen van hennep blijft dus altijd fris en schoon. Anders dan bij katoen en zeker bij synthetische dekbedden, kussens en matrassen waar bacteriën en schimmels maanden tot jaren kunnen overleven.

 

 Bekijk de hennep dekbedden >