Medium hoofdkussen ganzenveren Comfort | Bedaffair

Medium hoofdkussen ganzenveren Comfort | Bedaffair

Het hoofdkussen Comfort is rijkelijk gevuld met ganzenveren, waardoor deze stevig en toch nog kneedbaar is. Geschikt voor mensen met een gemiddeld postuur die op hun rug of zij slapen. Verkrijgbaar in medium, firm en x-firm.

Eigenschappen van het hoofdkussen Comfort

 • De zachte tijk is van 100% bio katoen
 • Vulgewicht:
  medium 1150 gram
  firm        1300 gram
  x-firm    1500 gram
 • Gevuld met Europese ganzenveren, van ganzen die niet levend zijn geplukt
 • De veren van het kussen zijn extra gekruld waardoor ze zachter aanvoelen dan een gemiddeld ander veren kussen.
 • De tijk is huismijt-proof. Het kussen met veren Comfort kan op 60 graden worden gewassen en kan in de droger.
 • Stevig, maar kneedbaar hoofdkussen
 • Geschikt voor zijslaper en rugslaper

 Downpass certficaatIDFL documentatiesysteem herkomst ganzendonsZonder schadelijke desinfecteringsmiddelen geproduceerd en dus biologisch afbreekbaarOver Ökotex Over Nomite huismijtproof kussens

Omschrijving

Productspecificaties van het hoofdkussen Comfort

Merk: Bedaffair
Type: Comfort ganzenveren
Model: boxkussen
Buitenstof: 100% katoen, ökotex gecertificeerd
Vulling: 100% witte, extra gekrulde, ganzenveren
Lengte: 60 cm
Breedte: 70 cm
Vulgewicht: 1150 g
Stevigheid: stevig
Onderhoud: Dagelijks even opschudden. Af en toe luchten bij niet te vochtig weer en niet in de volle zon. Het veren kussen kan gewassen worden met weinig wasmiddel op maximaal 60 graden. Wij adviseren echter te wassen op 40 graden. In de droger met tennisballen, daarna heel goed opschudden.

Lees hier meer voor het onderhouden van jouw natuurlijke kussen.

Voordelen op een rij

 • De hoogte van het ganzenveren kussen zorgt dat je hoofd, nek en rug in één lijn en recht liggen zodat je je kunt ontspannen.
 • Het boxmodel van het ganzenveren kussen zorgt voor meer ondersteuning in de nek.
 • Vulling met een groot percentage veren.
 • Extra gekrulde veren, waardoor de veren beter in het kussen blijven en zacht aanvoelen.
 • Geeft veerkracht en transporteert vocht.
 • Hoes van biologisch katoen: ademt en helpt het kussen koel en droog te houden.

Stevig ganzenveren hoofdkussen

Wat is er fijner dan een vermoeid hoofd 's avonds neer te vlijen op een kussen gevuld met ganzenveren? Ganzenveren geven stevigheid en veerkrachtig aan het kussen. Ook kunnen ganzenveren vocht goed opnemen. Dit lekkere, stevige kussen heeft het formaat 60x70 cm.

Ambachtelijk gemaakt in Nederland

De donzen hoofdkussens worden gemaakt in Nederland. Voor een deel is het zelfs handwerk. Het maakproces voldoet aan de strengste Europese normen. Kwaliteit verzekerd. Dat is vaak anders bij de goedkopere kussens uit China.

Bedaffair werkt samen met een prachtig Nederlands familiebedrijf welke al meer dan 90 jaar traditie heeft in dons en veren en ambachtelijk vakwerk. Meer lezen over onze impact > 

Anti-allergeen hoofdkussen

De tijken zijn extra dicht geweven - ze hebben het Nomite label – en dat is pech voor de huismijt: die komt er niet in. Zo kunnen ook mensen met een huismijt-allergie genieten van de luxe van dons.

Diervriendelijk dons keurmerk Downpass

Het Downpass keurmerk en certificaat staat voor hoge kwaliteit van dons en veren èn dat er zeer strenge criteria zijn bij het houden van (water)dieren en verkrijgen van dons en veren. Zo is het niet toegestaan om dieren in kooien te houden of onder dwang te voeren, het levend plukken van ganzen en eenden is verboden. Om te slagen voor de audit moet de fokkerij aan de volgende basisvoorwaarden worden voldaan: de stallen moeten adequaat zijn, de dieren moeten voldoende voer en vers water krijgen, de dieren moeten beschermd worden tegen ziekten en natuurlijke vijanden en verzorgd worden door vakkundig personeel. Om de fokkerijen te controleren vinden er regelmatig zowel aangekondigde als niet aangekondige audits plaats.

Daarnaast wordt de kwaliteit van het product met dit certificaat getest door officiële test instituten onder notarieel toezicht. Er wordt o.a. beoordeeld of de op het label vermelde hoeveelheid dons in het dekbed/kussen aanwezig is. Verdere informatie daarover vindt u op Downpass.com.

Meer informatie
levertijd Direct leverbaar

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigating through the elements of the carousel is possible using the tab key. You can skip the carousel or go straight to carousel navigation using the skip links.
Duurzaam Kussen Ecoluxe Surround met eendendons en ganzenveren bij Bedaffair
prijsaanbieding € 126,65
Normale prijs € 149,00
Duurzaam Hoofdkussen van luxe dons bij Bedaffair
prijsaanbieding € 228,65
Normale prijs € 269,00

Slaap advies en inspiratie


Lokaal ambachtelijk maatwerk voor elk type slaper
Lokaal ambachtelijk maatwerk voor elk type slaper
Bedden met lokaal maatwerk voor elk type slaper Bij Bedaffair geloven we in de kwaliteit vaan lokaal ambachtelijk vakmanschap. Onze 100% natuurlijke matrassen, boxsprings, en massief...
Lees meer »
Matrassen zonder gifstoffen
Matrassen zonder gifstoffen
Advies van RIVM over matrassen Gifvrije matrassen voor een gezond binnenklimaat We slapen gemiddeld 25 jaar van ons leven. Dat is ongeveer een kwart van ons leven. Na één nacht slecht slapen, merk je vervelende effecten. Een nieuw matras kan helpen om slaap te verbeteren. Laat een nieuwe matras echter wel 72 uur buiten luchten, zegt het RIVM. ...
Lees meer »
De voorjaarstrend voor je slaapkamer interieur
De voorjaarstrend voor je slaapkamer interieur
Voorjaarstrends voor de eco slaapkamerinterieur van 2024 De lente staat symbool voor vernieuwing en frisheid, een periode waarin de natuur ontwaakt. Dit voorjaar verwelkomen we inspirerende trends in slaapkamerinterieur die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook een duurzame levenswijze ondersteunen. Met een focus op natuurlijke materialen, ambacht, en een harmonieuze verbinding met de natuur,...
Lees meer »
Downpass donzen keurmerk
Dons Keurmerk
Gecertificeerde donzen producten met DOWNPASS  Bedaffair wil alleen natuurlijke, ethisch geproduceerde en oprecht verantwoorde producten aanbieden. Daarom kiest Bedaffair voor donzen dekbedden en ...
Lees meer »