Duurzame kerstversiering tips voor in de slaapkamer

Leuke tips voor eco kerstversiering in de slaapkamer

Tijdens de feestdagen genieten we extra veel van een knus huis en schitterende versieringen.

Ook de slaapkamer kan niet overgeslagen worden. Om de feestdagen te vieren hebben we 5 verschillende duurzame kerstversiering ideeën voor je op een rij gezet.

 

 

Tip 1: Kleuren combineren in de slaapkamer

Bepaal een kleurthema voor de kerstversiering wat bij jou past. Kies minimaal 3 kleuren die je wilt gebruiken en waarmee je mooie combinaties kan maken.

Zorg voor woonaccessoires die precies passen bij jouw favoriete feestelijke kleuren. Maar ook is het ideaal om deze woonaccessoires langer te kunnen gebruiken dan maar 1 keer, zorg daarom voor hoge kwaliteit accessoires in kleuren die nog lang stijlvol blijven.

Zo kun je ze meerdere decembermaanden gebruiken, en houd je het duurzaam.

 

 

Tip 2: Mix & match met sierkussens op bed

Sierkussens zijn een perfecte manier voor die extra touch bij de kerstversiering in huis! Vooral sierkussens van een natuurlijke stof zijn aan te raden, deze gaan jarenlang mee en bevatten geen microplastics zoals polyester, acryl en andere synthetische materialen.

Zorg ervoor dat je hier gebruikmaakt van basis- en accentkleuren. Ook hier maak je gebruik van het combineren met 3 verschillende kleuren.

Maar ook kun je basiskleuren combineren met opvallende accentkleuren, leuke prints, combineren met formaten en materialen.

 

 Bekijk de sierkussens 

 

 

Tip 3: Een mooie, zachte plaid op bed

Een plaid zorgt voor een knusse sfeer en houdt je heerlijk warm. Perfect voor de feestelijke wintermaand. Drapeer jouw favoriete plaid losjes over je bed, of juist strak over het midden.

Dit hangt af van je favoriete stijl. Kies ook voor de juiste stof. Voor een duurzame plaid kies je uit natuurlijke materialen. Deze materialen ventileren goed, bevatten geen microplastics en kunnen jarenlang mee dankzij de hoge kwaliteit van het materiaal. De plaid ligt op het middelpunt van de slaapkamer: het bed.

Kies daarom voor een mooie kleur en je favoriete stof, zodat het altijd past bij de rest van de woonaccessoires.

 

 Bekijk de plaids 

 

 

Tip 4: Bijpassend duurzaam vloerkleed

Ook natuurlijke vloerkleden vind je in verschillende kleuren en vormen. Ideaal om je versierde slaapkamer een dynamisch effect te geven, en goed voor warme voeten tijdens de koude wintermaanden.

Denk aan een okergeel jute vloerkleed die je kan combineren met donkerblauw en goud. Of een donkergroen rond vloerkleed van gerecycled katoen. Perfect te combineren met goud en rood tijdens de kerst.

Ook kun je kiezen voor meer basiskleuren, zo kun je ook na kerst nog genieten van je vloerkleed.

 

 Bekijk duurzame vloerkleden 

 

 

Tip 5: Zorg voor een warme knusse slaap

In de decembermaand, wanneer de nachten lang en koud zijn, wordt een warm ecologisch dekbed het hart van een knusse slaapkamer.

Het biedt niet alleen comfort tijdens de feestdagen, maar versterkt ook de kerstsfeer. Dit biologische dekbed, brengt warmte en gezelligheid in elke slaapkamer. Zo wordt elke decembernacht een omhelzing van natuurlijke rust en vrede.

Tip: een bio schapenwollen dekbed (4-seizoenen) kan functioneren als zwaartedekbed.

 Bekijk de warme dekbedden