Zo reinig je je matras

Zo reinig je je matras

Op een natuurlijke wijze met baking soda

Een schone en frisse slaapkamer is goed voor de rust en kalmte tijdens je slaap, maar ook voor meer energie in de ochtend. 

Baking Soda is de sleutel tot een duurzaam en natuurlijk verfriste slaapkamer. Deze puur natuurlijke stof ziet eruit als gewoon wit poeder, maar het heeft een reinigende werking. Natriumbicarbonaat is namelijk een zout dat zuren neutraliseert. Zuren die de oorzaak zijn van vieze luchtjes van bijvoorbeeld zweet in ons huis of slaapkamer.

 

Natriumbicarbonaat werkt als geurvreter

Omdat natriumbicarbonaat zuren bindt, is het een ideaal middel om er geurtjes mee te verwijderen, want de nare geurtjes worden tijdens de chemische reactie geneutraliseerd en als het ware opgegeten door baking soda / zuiveringszout.

Gelukkig is het heel betaalbaar. Een goedkope, effectieve en duurzame oplossing dus. Je kunt er zelfs eventueel nog etherische olie bijvoegen om je favoriete geur achter te laten.

 

Het baking soda recept

Meng een half kopje natriumbicarbonaat met 8 tot 12 druppels van uw favoriete etherische olie in een schoon glazen potje (bijvoorbeeld een jampotje). Prik gaatjes in het deksel en zet uw zelfgemaakte luchtverfrisser in de slaapkamer. Af en toe even heen en weer schudden. - En Klaar! Geniet van de rustgevende aroma's en vergeet nare vieze geurtjes.

 

Beddengoed en matras buiten ventileren

Wij adviseren vaak om je matrassen, kussens, dekbedden en toppers in de zon te leggen, zo frist het op in de natuurlijke buitenlucht. Leg dus je beddengoed in de tuin, op het balkon of hangend uit je raam. Want zonlicht doodt namelijk 90% bacteriën en microben, huismijt overleeft niet hier en de natuurlijke materialen worden op een natuurlijke manier gereinigd.

Donzen kussens en dekbedden mogen ook naar buiten, maar die houden liever van schaduw.