Beukenhout detailEen houten bed, nachtkastje of commode van massief kern beuken heeft een uniforme en fijne houttekening. Dit hout komt van duurzaam beheerde bossen, FSC gecertificeerd.

Duurzaam Beukenhout bij Bedaffair

Beukenhout heeft een licht geelachtige tot rood-bruine kleur. Bij regelmatige inwerking van zonlicht wordt de kleur iets donkerder, dus ook als de slaapkamer regelmatig recht in de zon staat. De houttekening van beukenhout is uiterst minimalistisch en fijn. De poriën zijn klein en gelijkmatig verdeeld. Beukenhout is zeer stevig en zwaar. 

Beuken hebben zeer slanke stammen, die een doorsnede van maar 1.4 m hebben als ze omgehakt worden. Maar vergis je niet, want beuken kunnen ongeveer 40 meter hoog worden. En ze zijn één van de langstlevende bomen voordat ze gekapt worden. Voordat een Beuk omgehakt wordt is ze gemiddeld rond de honderd jaar oud. Pas dan heeft de boom het prachtige karakteristieke roodbruine houten kern.

Vooral bij de productie van massief houten meubelen is beukenhout een zeer populair materiaal. Beukenhout, een van de belangrijkste loofbomensoorten van Europa, neemt een groot deel van de bomenpopulatie in het Duitstalige gebied in. Dankzij zijn fijne bewerkbaarheid, hardheid en prachtige uniforme structuur en warm kleur kiest Bedaffair voor duurzaam beukenhout voor ontwerp en productie van onze massief houten meubelen zoals bedden, lattenbodems, nachtkastjes en commodes.


Hoe moet je duurzaam beukenhout onderhouden?

Bedaffair ontwerpt massief beuken houten bedden, nachtkastjes en commodes met een natuurlijk en minimalistisch modern design. Deze natuurlijke uitstraling van kern beuken hout geeft het bed, nachtkastje of commode een levendige roodbruine tint en het bezit een uniek simplistisch karakter. Alle massief kern beuken houten meubels van Bedaffair worden afgewerkt met natuurlijke meubelolie. Dit beschermt het massief kern beuken hout tegen krassen en maakt het resistent tegen vlekken.

Bedaffair adviseert uw massief kern beuken houten bed, nachtkastje of commode 1x per jaar te behandelen met deze natuurlijke olie. Deze natuurlijke meubelolie is een van de weinige, zo niet de enige, meubel olie die van 100% natuurlijke en veilige ingrediënten is gemaakt. Daarnaast is deze meubelolie rijk aan etherische arven olie. Etherische Arven olie is insectenwerend en houdt motten, kevers en andere insecten op afstand. Dit is wetenschappelijk aangetoond en hier kunt u er meer over lezen.