Wild eiken houtWild eikenhout bedden en onderhoud

Massief wild eiken

De uitstraling van wild eikenhout heeft veel karakter. Wild eiken hout toont een sterke houttekening en duidelijk zichtbare knoesten. Door dit houtbeeld krijgt wild eikenhout zijn natuurlijke charme en unieke karakter. Massief wild eiken hout wordt op speciale wijze in Duitse bossen geteeld en gekapt. Wild eiken wordt uitsluitend geselecteerd uit de randen van de Duitse bossen. Aan de randen van de bossen groeien er meer takken aan een eik, waardoor de eik meer knoesten heeft. Ook heeft massief wild eiken hout heeft meer nerven en kleurnuances waardoor een nog mooiere tekening in het hout ontstaat.

Eiken worden groeien langzaam en worden tegenwoordig nog zelden meer dan honderd jaar oud. Een Eik kan een stamdoorsnede bereiken van meer dan twee meter en ze kunnen meer dan 50 meter hoog worden. Daarnaast kan een Eik uitstekend tegen vorst tot -28°. Karakteristiek voor wild eiken hout is zijn hardheid, grote houdbaarheid en stevigheid. Dankzij zijn grote stevigheid, prachtige structuur en warmte kiest Bedaffair voor wild eiken hout voor ontwerp en productie van onze massief houten meubelen zoals bedden, nachtkastjes en commodes.

Lees meer over ons duuzaam wild eikenhout >

Onderhoud massief eikenhouten slaapkamermeubels

Bedaffair ontwerpt massief wild eiken bedden, nachtkastjes en commodes met een nieuwe luchtigheid en minimalistisch modern design. De natuurlijke uitstraling van wild eiken hout maakt het bed, nachtkastje of commode robuust en geeft het een uniek karakter. Alle massief eiken houten meubels van Bedaffair worden afgewerkt met natuurlijke olie. Dit beschermt het massief eiken hout tegen krassen en maakt het resistent tegen vlekken. Massief eiken is überhaupt beter resistent tegen vlekken dan andere houtsoorten.

Bedaffair adviseert uw massief wild eiken bed, nachtkastje of commode 1x per jaar te behandelen met deze natuurlijke olie. Deze natuurlijke meubelolie is een van de weinige, zo niet de enige, meubel olie die van 100% natuurlijke en veilige ingrediënten is gemaakt. Daarnaast is deze meubelolie rijk aan etherische arven olie. Etherische Arven olie is insectenwerend en houdt motten, kevers en andere insecten op afstand. Dit is wetenschappelijk aangetoond en hier kunt u er meer over lezen.

Massief wild eiken collectie bij Bedaffair

Bij ons vind je een ruim duurzaam assortiment van massief wild eiken houten bedden, nachtkastjes en commodes. Het hout is duurzaam beheerd door het FSC keurmerk.