Amerikaans notenhoutOns duurzaam notenhout is oorspronkelijk afkomstig van de gewone walnoot of okkernoot (Juglans regia), uit FSC gecertificeerde duurzaam beheerde bossen. Notenhout is donkerbruin en heeft een levendige houttekening. De kleuren variëren van licht- tot zwartbruin en kunnen een rood of paarse waas hebben.

Wat is notenhout?

De notenhout boom wordt gemiddeld 30-50 meter hoog en heeft een slanke stam die hooguit twee meter dik in doorsnede wordt. Tot een hoogte van zes tot 10 meter is de stam noesten vrij. Bijzonder van Amerikaans notenhout is de prachtige donkere kleuring. Dat is de reden dat Amerikaans notenhout gebruikt wordt voor exclusieve en luxe meubels en bij hoogwaardige muziekinstrumenten.

Karakteristiek voor notenhout is de uitstekende verwerkingskwaliteit. Notenhout is hard, vormstabiel en nauwelijks elastisch. Dankzij zijn hardheid is notenhout zeer duurzaam en bestand tegen slijtage (super duurzaam weer dus!). De kleur is niet gelijkmatig maar schakeert en heeft af en toe een rode gloed. Elk meubel of bed van Amerikaans notenhout is van nature een edel, karakterol, warm en elegant. Perfect voor een warme natuurlijke sfeer in de slaapkamer. 

Maar let op, veel zoninval maakt de kleur lichter. Bij sterk lichtinval (ramen op het zuiden) raden wij aan in overleg te gaan waar het Amerikaans notenhout bed of meubel geplaatst kan worden en hoe het beschermd kan worden tegen veel zonnenstralen.

Bed in Amerikaans notenhout; onderhoud bedden, ledikanten, nachtkastjes en commodes

Bedaffair ontwerpt Amerikaans notenhouten bedden, nachtkastjes en commodes met een nieuwe elegantie, natuurlijk karakter en minimalistisch design. De natuurlijke uitstraling van Amerikaan notenhout geeft het bed, nachtkastje of commode een warme uitstraling in tinten van zacht bruin tot bruinzwart. Alle meubels van Amerikaan notenhout van Bedaffair worden afgewerkt met natuurlijke meubelolie. Dit beschermt het Amerikaans notenhout tegen krassen en maakt het resistent tegen vlekken.

Bedaffair adviseert om jouw notenhout bed, nachtkastje of commode 1x per jaar te behandelen met deze natuurlijke olie. Deze natuurlijke meubelolie is een van de weinige, zo niet de enige, meubel olie die van 100% natuurlijke en veilige ingrediënten is gemaakt. Daarnaast is deze meubelolie rijk aan etherische arven olie. Etherische Arven olie is insectenwerend en houdt motten, kevers en andere insecten op afstand. Dit is wetenschappelijk aangetoond en hier kunt u er meer over lezen.