Een nieuw kussen kopen. Voorkom nekklachten bij een nieuw kussen.Een fijn en goed hoofdkussen is belangrijk voor een gezonde en duurzame slaap. Het zorgt voor een fijne nachtrust zonder nek- of rugklachten, en gaat minimaal 2 tot 5 jaar mee. Het is daarom belangrijk om een kussen te kiezen die perfect bij jouw eigen lichaam en slaaphouding past. Wij geven je daarom een aantal algemene tips, indien je liever persoonlijk advies wilt, dan staan de ambachtelijke ervaren slaap specialisten van Bedaffair graag voor je klaar!

Het is belangrijk om een goed hoofdkussen te kopen

Uitgerust en energiek wakker worden kan worden bevorderd door een natuurlijk ondersteunend hoofdkussen. Het kussen moet de druk van jouw hoofd en nek namelijk goed opvangen en evenredig verdelen. Alle zenuwen van het lichaam lopen door de nekwervels. Het is daarom van belang dat de nek en het hoofd op de juiste manier ondersteund worden. Kies daarom voor een kussen met de juiste ondersteuning, waarbij uw nekspieren en wervels ontspannen, zodat u weer fris aan een nieuwe dag kunt beginnen.

Wat is dan de juiste ondersteuning voor jou?

Welk hoofdkussen perfect bij jou past, verschilt natuurlijk van mens tot mens. Daarom hebben we een paar algemene verschillen voor je uitgelegd hieronder.

  • Een buikslaper heeft een laag kussen nodig.
  • Een rugslaper een wat hoger kussen.
  • Een zijslaper heeft wat meer stevigheid nodig.

En word je wakker met een hand onder je hoofd of een dubbelgevouwen kussen, of lig je graag uberhaupt met een hand onder je hoofd, dan is een steviger kussen wenselijk.

Het kiezen van het kussen is zeer persoonlijk en van veel factoren afhankelijk. Bij Bedaffair kun je uitgebreid ons grote aanbod aan duurzame, natuurlijke kussens proberen en uittesten in onze showroom. We helpen je met het maken van de juiste keuze. Er zijn specifieke hoofdkussens zoals kussens ter voorkoming van nekklachten, ergonomisch gevormde kussens, reiskussens, kinderkussens en kussens gemaakt van dons, kapok, katoen, wol en natuurlatex.

Allergie, Astma en Hoofdkussens

Goedkope synthetische hoofdkussens zijn vaak toegankelijker voor huisstofmijt, bacteriën en nare luchtjes, dan hoogwaardige natuurlijke hoofdkussens. Dat komt omdat de weving van de hoes van goedkope kussens is van minder goede kwaliteit is, én van niet ventilerend materiaal. Hierdoor creër je de perfecte omstandigheden voor een mijt en bacterie.


Nomite label, kussens geschikt voor huisstofmijt allergie en astma patiëntenWil je een allergie vrij / hypoallergeen hoofdkussen kopen? Let dan op het 'NO-MITE' label. Bij Bedaffair hebben we ruime keuze in anti-huisstofmijt hoofdkussens die zijn voorzien van het ‘Nomite label’. Dit label staat er garant voor dat het geschikt is voor mensen die allergisch zijn voor de huisstofmijt.


Omdat de huisstofmijt niet overleeft in een droog klimaat, zijn hoofdkussen van natuurlijke materialen het meest gunstig voor allergiepatiënten. Dit komt doordat synthetische materialen een aanzienlijk minder ventilerende werking hebben. Kijk maar is naar het verschil van een polyester shirt of een linnen shirt op een warme zomerdag. Aangezien dons en veren unieke vochtregulerende eigenschappen hebben, zorgen deze hoofdkussens dat ze vrij zijn van huisstofmijt.