De Bedaffair Recycle Services

Donzen beddengoed recyclen

In de Bedaffair showroom kunnen klanten hun donzen kussens en dekbedden inleveren, want die bevatten nog veel waardevol materiaal. Daarom hebben we hiervoor een speciale recycle-ton in de showroom in Heemstede staan, waar iedereen hun donzen beddengoed kan inleveren.

Onze partners maken er dan weer nieuwe, schone producten van. Want wist je dat het alleen de katoenen tijk/hoes is die achteruitgaat in kwaliteit? Het dons is grotendeels prima opnieuw te herbgebruiken.

Bijvoorbeeld als nieuw gerecycled donzen dekbed.

Het dons wordt gekeurd, geselecteerd en gewassen. Daarna worden er luxe kussens en dekbedden van gemaakt. Die zijn net zo mooi zijn, precies zo zacht en slapen heerlijk warm als producten met nieuw dons. 

Zelfs het dons dat niet gerecycled kan worden, wordt geen afval. Dit wordt namelijk hergebruikt als natuurlijke meststof; dons en veren zijn namelijk een natuurproduct en bevatten voedingsstoffen voor planten.

Tot slot wordt ook de katoenen hoes (ofwel tijk) gerecycled, deze gaat naar een textielverwerker, die daar weer mee aan de slag kan.

 

 Bekijk de gerecycled donzen dekbedden >

https://bedaffair.nl/bedaffair-shop/duurzaam-slapen/beddengoed/dekbedden/gerecycled-dekbedden

Natuurlijk Matras Recycling Service

Met lede ogen ziet Bedaffair aan dat veel reguliere oude (zwaar chemische) matrassen in de vuilverbranding eindigen.

Daarom biedt Bedaffair een matras ophaal en -recycle service; bij bezorging van jouw nieuwe natuurlijke Bedaffair matras, kun je je oude natuurlijke matras inleveren. Het oude matras wordt dan opgehaald en gerecycled door Matras Recycling Europe.

Hier kan 100% van het natuurlijke matras worden hergebruikt, zonder al te veel energiekosten. En dit is helaas wel anders bij een 'circulair' synthetisch matras. De verschillende natuurlijke materialen worden van elkaar gescheiden. Zo worden de schuimachtige materialen – zoals natuurlatex – opnieuw gebruikt als opvulmateriaal of isolatiemateriaal.

Wij produceren zelf bio-based circulaire matrassen, en willen dus ook dat het hele proces circulair wordt verricht. Zo creëren we een gesloten biologische kringloop. Daarom zijn we deze samenwerking met Matras Recycling Europe aangegaan, die onze natuurlijke matrassen 100% recyclen en ook al jouw oude matrassen zal recyclen.

 Bekijk de bio-based circulaire matrassen >

 

 

Vorige Probleem van het reguliere matras
Volgende Hoe Kies Ik Mijn Lattenbodem?
Comment(s)