Duurzame interieur tips voor de slaapkamer

Een duurzame en stijlvolle slaapkamer met lokaal meesterschap

Veel mensen gaan steeds duurzamer leven. En denken dan ook aan een duurzaam interieur. Met duurzaam bedoelen we niet alleen milieuvriendelijk en hoogwaardige kwaliteit, maar ook duurzaam voor de portemonnee. Onze stylisten geven we een aantal belangrijke tips hoe je het beste een duurzame slaapkamer kan inrichten op een stijlvolle en bewuste wijze.

 

 

Tip 1: Duurzaam in levensduur - meubels die +25 jaar meegaan

De meeste goedkope, en zelfs duurde meubels gaan niet langer dan 10 jaar mee. Kijk dus goed naar de kwaliteit en de duurzame waarde van je aankoop. Bedaffair levert de fijnste natuurlijke kwaliteit, gemaakt door lokaal meesterschap. De gehele slaapkamermeubel- en beddencollecties worden vakkundig op maat gemaakt door de beste ambachtsmensen. Zo behouden we de beste duurzame kwaliteit en kun je het geheel laten aanpassen in diverse kleuren, stoffen en houtsoorten. Zo past het altijd in je favoriete slaapkamer stijl.

Daarnaast blijven de gebruikte materialen hygiënisch en schoon, dankzij de ventilerende kwaliteit van onze zorgvuldig geselecteerde natuurlijke materialen. Er ontstaat er geen schimmel en het is hypo-allergeen. Zo gaan ze tientallen jaren langer mee. De pocketveermatrassen en boxsprings worden zo gemaakt dat ze zelfs 25+ jaar lang mee gaan. Zonder kuilen, schimmels of breuken. Afgelopen jaar hebben we al meerdere mensen kunnen helpen met het repareren of recyclen van hun 25+ jaar oude Bedaffair matras. 

 

 Bekijk de beddencollectie 

 

 

Tip 2: Nooit meer een retour met een aanpasbaar en op maat gemaakt bed

Een miskoop is nu nog vervelender met de hogere rekeningen en de groeiende afvalbergen op onze wereld. Daarom werken we vaak met aanpasbare bedden en interieur op maat. Ook werken we in directe samenwerking met slaapspecialisten en het lokale meesterschap van onze beddenmakers. Bedaffair geeft altijd vrijblijvend persoonlijk advies, dit doe je samen met een echte ambachtelijke beddenmaker. Het is namelijk belangrijk dat je met een expert praat, en niet met iemand die alleen iets wilt verkopen. We denken mee in comfort, in je gewenste stijl, je budget en in duurzaamheid.

Zo voorkom je een dure miskoop. Daarom zijn onze matrassen en bedden ook aanpasbaar naar je interieurstijl, je slaap en andere wensen. Duurzaam voor de planeet en je lichaam.

 

 Bekijk de slaapkamer collectie 

 

 

Tip 3: Eerlijke handel voor lokaal meesterschap en duurzame kwaliteit

Veel grote beddenzaken of woonwinkels rekenen hoge marges om zo veel mogelijk winst te behalen. Het is daarom goed om je eerst in te lezen of de materialen en kwaliteit wel passen bij de prijs die je ervoor betaald. Bedaffair werkt met lokaal meesterschap vanuit overtuiging op duurzaamheid voor de mens, interieur en de natuur. We maken producten die tientallen jaren lang meegaan dankzij vakkundige productie en kiezen voor de beste kwaliteit natuurlijke materialen. Niet voor de goedkopere schuim of polyester materialen zoals de gebruikelijke beddenzaken.

We houden de prijs zo toegankelijk mogelijk voor de klant en kiezen voor een eerlijke verhouding in kwaliteit en prijs. Zo ben je zeker van echt waarde voor je geld.

 

 Meer over Bedaffair 

 

 

Tip 4: Check de duurzame impact van je interieur

Duurzaam wonen wordt steeds populairder. Daarom is het belangrijk om goed te kijken wat er precies duurzaam is aan je aankoop. Veel meubelzaken gebruiken de term 'duurzaamheid' vooral voor hun eigen marketing, oftewel: greenwashing. Vraag daarom naar duurzaamheidscertificaten of impact cijfers van woonwinkels of interieur speciaalzaken. Bedaffair is zelf bijvoorbeeld officieel B-Corp gecertificeerd, daarnaast hebben we meerdere duurzame interieur awards gewonnen. Zo houden we ons bezig om onze impact te blijven bewijzen.  Bekijk hier onze impact