Waarom slapen op paardenhaar? Wij leggen het uit in 5 stappen

Waarom slapen op paardenhaar?

Slapen op een paardenhaar topper, matras of boxspring, hoe zit dat precies? Wij vertellen je graag over de eigenschappen van paardenhaar en hoe dat effect heeft op je slaap. Dankzij onze 30 jaar lange ervaring met paardenhaar toppers en matrassen, hebben we ook veel kennis hierover verzameld. 

 

1. Paardenhaar matras of topper reguleert temperatuur

Dankzij de holle structuur van paardenhaar kan er een luchtstroom doorheen. Dit zorgt voor goede ventilatie van vocht en lucht. Waardoor de temperatuur tijdens het slapen ook veel beter gereguleerd kan worden. Nooit meer een te warm of te koud bed.

2. Paardenhaar in je bed voorkomt huisstofmijt en schimmel in het matras

Dankzij de ventilatie van een paardenhaar topper, matras of boxspring is er ook minder vocht of klamme plekken in bed. Huisstofmijt en schimmel ontstaan bij een overmate aan vocht in het matras. Met de holle structuur van paardenhaar kan het vocht veel beter gereguleerd worden dankzij de luchtstroom die erin zit. Waardoor huisstofmijt en schimmel geen kans hebben om te ontwikkelen. Een ideaal matras voor mensen met een allergie. 

3. Paardenhaar matrassen en toppers gaan langer mee dan de reguliere

Dankzij de uitstekende structuur van paardenhaar en ventilerende kwaliteiten gaat een matras of topper ook veel langer mee dan de reguliere bedden. Vooral als het 100% bestaat uit natuurlijke materialen. Er bestaan ook paardenhaar matrassen met chemisch schuim erin. Dit zorgt echter weer voor een kortere levensduur. Natuurlijke materialen hebben namelijk allemaal uitstekende ventilerende eigenschappen. Hierdoor kan een paardenhaar pocketveermatras bijvoorbeeld wel 30 jaar meegaan, waar een regulier matras rond de 8 jaar meegaat. Een paardenhaar topper van 100% natuurlijke materialen gaat 7-10 jaar mee en een paardenhaar matras met natuurlatex gaat 10-12 jaar lang mee. Duurzamer voor de planeet en je portemonnee. 

4. Onze paardenhaar matrassen en boxsprings zijn aanpasbaar en op maat gemaakt

Onze ambachtelijke beddenmakers bouwen het matras of boxspring op maat gemaakt. Ze zijn dus niet op voorraad, maar worden per bestelling voor onze duurzame dromers gemaakt. Zo slaap je heerlijk met de juiste hardheden en ondersteuning die precies past bij jouw lichaam en wensen.

5. 100% natuurlijk paardenhaar matras of topper is duurzaam

De productie van onze paardenhaar slaapproducten is lokaal, de materialen zijn 100% natuurlijk (oftewel, er komen geen microplastics aan te pas) en 100% circulair. Alles kan gerecycled of hergebruikt worden in een paardenhaar matras of boxspring. Daarnaast is het ook duurzaam qua levensduur dankzij de hoge kwaliteit paardenhaar die we gebruiken (zie nummer 3). Ook is ons paardenhaar een restproduct, er worden dus geen paarden geslacht voor onze productie.

Ontdek onze paardenhaar slaapproducten: