Recycle op Green Friday

Recycle in de slaapkamer op Green Friday

Black Friday is voor veel mensen een dag van vele kortingen op hun favoriete producten. Helaas betekent dit ook overconsumptie van belastende producten voor onze planeet. Een zwarte dag voor ons klimaat en de natuur. Daarom beweegt Bedaffair al sinds 2017 mee met de Green Friday beweging.

Wat is Green Friday? 

In 2017 heeft een Franse milieuorganisatie het concept van Green Friday opgezet. Een tegengeluid en alternatief van de reguliere Black Friday. Ondernemingen die meedoen met Green Friday focussen deze dag juist op duurzaamheid ipv overconsumptie. Oftewel, recycle of tweedehands consumeren in plaats van nieuw kopen. Of bijvoorbeeld duurzaamheid en impact promoten ipv kortingen en goedkope wegwerp producten. Sommige ondernemingen sluiten zelfs hun deuren op Black friday als statement tegen de overconsumptie maatschappij. 

Op Green Friday promoten wij duurzaamheid

Op Green Friday ligt onze focus op duurzaamheid, niet op overconsumptie van goedkope belastende goederen. Onze missie is om iedereen in Europa te laten slapen op natuurlijke materialen in een gezonde slaapkamer. Dit uiten we in verschillende doelen met zowel directe als indirecte impact in onze ‘Theories of Change’. Hierin laten we onze duurzame waardeketens en circulaire manier van ondernemen zien. Wij zijn er van overtuigd dat transparantie een belangrijk onderdeel is van impact maken. Zo inspireren we de slaapsector en creëren we bewustzijn bij de consument.

Veel mensen hebben namelijk geen idee waar ze precies op slapen. De 'reguliere' en goedkope matrassen zijn gemaakt van schadelijke synthetische stoffen zoals (koud)schuim, polyether of traagschuim. Deze plastic materialen bestaan uit chemische componenten, waarvan de grootste vervuilende aardolie is. Bedaffair maakt daarom alles 100% natuurlijk, met respect voor onze planeet. Daarnaast houden we het eerlijk voor ieder mens, doordat we onze productie lokaal en ambachtelijk houden en onze prijskwaliteit altijd op een eerlijk niveau houden. Dat betekent dat een duurzaam slapen met Bedaffair altijd comfortabel, luxe en gezond is, én niet eens duurder dan een gemiddeld bekend kwaliteitsmerk.

Op Green Friday recyclen wij 

Wij stimuleren de circulaire economie. En daarom ligt onze focus tijdens Green Friday ook op het recyclen van slaapkamerproducten. Maar ook op natuurlijke circulaire matrassen. Op dit moment wordt slechts 35% van de 1,6 miljoen vervuilde plastic matrassen per jaar in Nederland gerecycled. Natuurlijke matrassen werden in zijn geheel niet gerecycled, maar simpelweg verbrand of afgedankt op stortplaatsen. Daarnaast kunnen de reguliere matrassen slechts tot 85% worden gerecycled of hergebruikt. Daarom maakt Bedaffair 100% circulaire en recyclebare matrassen, 100% natuurlijk. Zo komt er geen microplastics vrij tijdens het recycleproces, en is elk component zelfs bodemverrijkend. Oude matrassen van ons kan je ook weer bij ons terugbrengen, of wij komen het zelfs ophalen. Zo kunnen wij er weer een tweede leven aan geven.

Daarnaast promoten wij onze gerecyclede donzen dekbedden. In de showroom hebben we een recycle ton staan voor oud dons, deze dons kunnen we gebruiken om weer nieuwe donzen dekbedden van te maken! Met dezelfde kwaliteit en hygiene. Dons is namelijk uitermate goed geschikt voor hergebruik. Lees hier meer over gerecycled dons >