Eco kamperen en biologisch overnachten

Biologisch afbreekbare tenten, stacaravans met zonnepanelen, milieudagen op de camping, watersparende kranen, natuulijke schoonmaakmiddelen en afval recycling. Steeds meer campings doen aan duurzaam eco kamperen.

Eco kamperen met het oog op de toekomst

Natuur en kamperen gaan vaak samen. Vier jij ook graag vakantie in de bergen, en kampeer je het liefst op bosrijke campings? Kies er dan vooral voor om de groene toerist uithangen! Ga dan ook eco-kamperen zodat je nog voor vele jaren kan genieten van de natuur. Dan is het dus noodzakelijk om rekening te houden met je natuurlijke omgeving en het milieu. Eco-kamperen gaat over respect voor de mens, natuur en het dier, en investeren in het behoud ervan. Sinds de klimaatverandering steeds meer bekend wordt, zijn steeds meer kampeerders zich gelukkig bewust bezig met duurzaamheid. Ook veel campings dragen hun steentje bij met een milieuvriendelijkere en duurzame bedrijfsvoering.

Verbeter je nachtrust op vakantie

Door de natuurlijke buitenlucht tijdens het kamperen, wordt jouw balans en energie heel mooi natuurlijk geoptimaliseerd. Dit zorgt voor een betere en diepere slaap. Maar helaas zijn nog veel campingmatjes, te hard of te dun en van milieubelastend synthetisch materiaal. Dit zorgt alsnog voor veel lichamelijke klachten voor de rug of nek de volgende ochtend, of overmatig zweten en klamheid tijdens warme zomernachten in de tent. Dit is zonde van jouw vakantie en jouw energie level de volgende dag.

Daarom hebben wij natuurlijke campingmatjes en toppers voor in de camper ontworpen, met respect voor de natuurlijke leefomgeving en jouw slaap. Alle materialen zijn namelijk biologisch afbreekbaar. Dat zorgt voor een meer ventilerende en ademende slaap ervaring op vakantie, hierdoor gaat het schimmel en andere nare bacteriën tegen. Voor een gezonde diepe nachtrust en een energieke ochtend. 

- Lees meer over onze topdekmatrassen >

- Lees meer over het eco camping matras >

Ambachtelijk vakmanschap

Het Bedaffair Eco Campingmatras en Eco Topdekmatrassen voor caravan, boot en camper worden ambachtelijk met de hand gemaakt in Duitsland. Voor de perfecte diepe, duurzame en natuurlijke slaap, voor de groene reizigers.