Een van de beste en natuurlijke materialen voor in jouw duurzame slaapkamer is paardenhaar. Doordat de paardenhaar hol van binnen is, kan er een ventilerende luchtstroom doorheen. Dit zorgt voor een optimale ademende kwaliteit. Daarnaast geeft de holle structuur van paardenhaar een soepel, ondersteunend en comfortabel gevoel bij onze matrassen en dekbedden. 

De reden dat de founders van Bedaffair 20 jaar geleden begonnen zijn met het ontwerpen van hoge kwaliteit lokaal en ambachtelijk gemaakte matrassen met paardenhaar, is vanuit de overtuiging dat snel en goedkoop bedden produceren, een enorme negatieve impact heeft op iedereens gezondheid en het milieu. Dat moet en kan anders, vinden wij. Wij geloven dat onze producten iets toevoegen: een gezond leven, een lange levensduur, hoge kwaliteit en welvaart voor de toeleveranciers in de handelsketen. Wij durven groots en duurzaam te dromen.

Het RIVM adviseert over paardenhaar matrassen

Indien men niet wil slapen op een matras vol gifstoffen, dan geeft het RIVM advies: 'Wil je liever een matras zonder vluchtige organische stoffen, latex, schuimrubber en vlamvertragers?', stelt de rijksoverheid, 'Kies dan een matras dat is gemaakt van 100% natuurlijke materialen, zoals paardenhaar, schapenwol, kamelenwol, vlas en biologisch katoen.'

Bedaffair paardenhaar pocketveer matrassen zijn gecertificeerd en gegarandeerd zonder gifstoffen
Sinds 1994 produceren en verkopen bij Bedaffair matrassen, bedden, beddengoed en zitbanken zonder gifstoffen. Al 30 jaar werken wij, zonder concessies, met natuurlijke materialen. Zoals biologisch gecertificeerde merino schapenwol uit Frankrijk, biologisch gecertificeerd hennep uit Nederland, paardenstaarthaar, kamelenwol en vlas. En we hopen dat veel mensen baat mogen hebben bij onze kennis over grondstoffen in synthetische en natuurlijke matrassen zonder gifstoffen.

De Bedaffair showroom is met 800 m2 de grootste duurzame, natuurlijke, beddenwinkel in de Benelux. Al onze producten zijn vrij van plastic en vrij van schadelijke stoffen. Onze authentieke ambachtelijke werkplaats is naast de showroom gevestigd en vrij toegankelijk.

 Bekijk de gifvrije collectie 

Paardenhaar matrassen en gezondheid

Sinds vele jaren worden onze matrassen gebruikt door duizenden duurzame dromers over de hele wereld. Het grote ademende vermogen geeft zomer en winter een niet te evenaren comfortabel en droog slaapklimaat. Paardenhaar matrassen geven daarom ook veel comfort bij mensen die veel transpireren of reumatisch zijn. Het zorgt namelijk voor een stabiele, soepele en comfortabele nachtrust. Ze dragen bij aan algehele verbetering van gezondheid en welzijn van de mens en onze natuur. Voor mensen die gevoelig zijn voor huisstofmijt, schadelijke stoffen, huidproblemen hebben (eczeem, psoriasis en neurodermatitis) zijn paardenhaar matrassen ook ideaal. De matrassen zijn namelijk 100% natuurlijk, vrij van irriterende (gif)stoffen en huismijt krijgt geen kans om in dit droge bedklimaat te overleven.

De voordelen van paardenhaar matrassen op een rij:

  • Paardenhaar houdt je koel in de zomer en warm in de winter
  • De constante temperatuur is comfortabel, ondersteunend en het is bewezen dat je daarvan beter en dieper slaapt. Oftewel, eindelijkm 's ochtends fris en uitgerust wakker
  • Paardenhaar voorkomt overmatig transpireren, klamheid en koude vochtplekken.
  • Paardenhaar 'ademen' als het ware nieuwe lucht in en ventileren vochtige lucht uit de matrassen waardoor een perfecte slaapomgeving ontstaat.
  • Paardenhaar verlaagt luchtvochtigheid in bed.
  • Paardenhaar voorkomt huisstofmijt, schimmel en vocht in uw bed. De oplossing voor overgevoeligheidsreacties, gezondheidsklachten en allergie of astma.

    Bij de productie worden de haren gesponnen en gekruld. Daarna volgt een langdurig stoomproces om de veerkracht en het natuurlijk karakter te behouden en te vergroten. Zo gebruit Bedaffair de natuurlijke kwaliteiten van het paardenhaar optimaal.