Turf uit het moor / veenmoeras

Turf - duizendjarige genezende kracht

Turf heeft zowel een verwarmende als heilzame werking op de gezondheid van de mens. Al duizenden jaren wordt door de mens het waardevolle natuurproduct turf gebruikt. Dat is natuurlijk voor een bijzondere reden, want turfvezels hebben een warmte-spreidende, warmte-activerende en zelfs een ontstekingsremmende werking heeft. In de Romeinse tijd werd turf daarom ook veel gebruikt voor diverse doeleinden. Tegenwoordig gebruikt Bedaffair het voor haar turf dekbedden en onderdekens! Een echte vegan dekbed of vegan onderdeken voor onze duurzame dromers.

De turf vezel is het oeroude, in moor / veenmoeras restmateriaal van het wollegras. 

De natuurlijke warmtegever uit de natuur

Het turfvezel van Bedaffair wordt door een klein ambachtelijk bedrijf in een woud- en veenrijk gebied in Zuid-Zweden verwerkt. Turf is eeuwen tot enige duizenden jaren oud. Daarom behoudt turfvezel de vitale oerkracht van onze aarde, omdat onze turfvezel, voor eeuwen zo diep in de grond gelegen, nog nooit in aanraking is geweest met ongezonde stoffen of verontreinigingen.

De gereinigde turfvezel wordt zonder synthetische (hulp)stoffen of chemische middelen met de hand verwerkt. De Bedaffair turfvezel is een plantaardige vezel van het wollegras die slechts door natuurlijke ecologische processen is omgezet. Omdat de turfvezel zelf niet gesponnen kan worden, wordt onze turfvezel altijd samen met biologische wol verwerkt. De Bedaffair turfwollen dekbedden en onderdekens zijn daarom pure, gezonde natuurlijke producten.

TurfvezelLekker slapen met turf

Turf is puur, schoon, 100% natuurlijk en werkt anti-septisch. In vroeger tijden werd het al gebruikt als warme comfortabele onderdeken voor baby’s en kleine kinderen. Het is perfect isolerend, maar ook ventilerend materiaal. Wat zorgt voor een lekkere diepe slaap, om heerlijk bij onder de wol te kruipen. Turf is ook enorm hygiënisch. Het bindt en neutraliseert nare geurtjes zoals zweet, en is tegelijkertijd een sterke ademende stof. Ideaal voor een stabiele en hygiënische nacht. Baby's ervaren rust en geborgenheid op een turfwollen onderdeken.

Bekijk hier het turfwollen kinderdekbed  >

Turf staat bekend om zijn warmtewerking, maar ook om de isolerende eigenschappen. De verwarmende, vitaliserende werking van turf wordt sinds vele eeuwen sterk gewaardeerd. In het bijzonder door mensen met een druk en stressvol bestaan maar ook bij spier- of gewrichtsklachten in brede zin. De wamte-isolerende eigenschappen worden door actieve warmtewerking ondersteunt. Deze warmtewerking is bevorderend op de doorbloeding en werkt ontzurend doordat de afvalstoffen bij verbetering van doorbloeding beter kunnen worden afgevoerd. Waardoor dit weer perfect geschikt is voor mensen met reuma en gewrichtsklachten.

 

Bronnen:

https://www.ecotex.nl/contents/nl/d1896_Turf.html

https://www.raphaelstichting.nl/breidablick/wp-content/uploads/sites/21/2012/06/Turfpost.pdf