magnesium vlokken

Op zoek naar een natuurlijk slaapmiddel? Gebruik pure Magnesium

Veel van onze duurzame dromers geven aan dat ze beter slapen met pure magnesium. Daar kijken we niet gek van op. Pure magnesium is o.a. verantwoordelijk voor de aanmaak van melatonine (oftewel, je slaapbehoefte), ook zorgt magnesium voor de ontspanning van de spieren. Het perfecte slaapmiddel voor slapeloze nachten.

Ongeveer 75% van de mensen in onze westerse wereld heeft een tekort aan magnesium. Dit tekort zit volgens de wetenschap een goede nachtrust in de weg. Een gezonde hoeveelheid magnesium in je lichaam beschermt je stofwisseling, zorgt voor een stabiele gemoedstoestand, houd je stress onder controle en geeft je een diepere slaap.

 

Wat is Magnesium en wat doet het voor je slaap?

Net zoals melatonine is magnesium een natuurlijk slaapmiddel. Het werkt zelfs samen met het slaaphormoon melatonine. Samen zorgen ze voor betere regulatie van je biologische klok. Dit betekent dat je consistenter op vaste tijden slaapt en wakker wordt, zonder extreem moe te zijn bij opstaan. Mensen met insomnia en een rusteloos benen syndroom hebben ook baat bij magnesium voor het slapen gaan.

Het is bewezen dat een tekort aan magnesium in je lichaam, slecht is voor je slaap en zelfs insomnia kan veroorzaken

 

 

Magnesium en de GABA receptoren

Magnesium bindt zich aan GABA receptoren. Heftige slaapmiddelen zoals benzodiazepines werken ook op de GABA-receptoren, dat is hetgeen wat ze zo effectief maakt. Het mineraal doet dit op een natuurlijke manier, zonder dat je moe wakker wordt.

Wat hebben die GABA-receptoren voor nut? Dit is een neurotransmitter die je slaap verbeterd door te zorgen voor minder activiteit in je hersenen.  Waardoor je ‘s nachts met meer rust in bed ligt, met een hoofd die eindelijk op stil kan staan. Het geeft een rustig lichaam en kalme geest.

Zo eet je meer magnesium als natuurlijk slaapmiddel

Ook al heb je een gezond dieet, een tekort kan alsnog aanwezig zijn. Het is belangrijk om ook te kijken naar hoe veel voedingsmiddelen je binnen krijgt, ipv alleen de calorieën. Eet altijd goed gevarieerd voor een gezonde slaap en melatonine aanmaak.

In welk voedsel zit veel magnesium?

  • Groene Bladgroenten (zoals spinazie, andijvie, boerenkool en raapstelen)
  • Zaden en noten (zonnebloemzaden, sesamzaden, cashewnoten en amandelen)
  • Avocado's
  • Bananen
  • Zeewier en Algen
  • Broccoli
  • Zuivel producten
  • Biologisch Vlees
  • Donkere chocolade / rauwe cacao
  • Volkoren granen