Goed slapen met warm weer

Beter slapen met warm weer: onze slaapexperts delen hun slaapadvies

 

Slaap jij slecht bij warm weer door een hete slaapkamer? Dat is een slaapklacht die veel voorkomt op vakantie of bij warm weer in de zomer. Warme zomernachten kunnen je nachtrust flink verstoren. Het is moeilijk om in slaap te vallen en te blijven slapen als je het te warm hebt. Je bent zeker niet de enige. Gelukkig hebben onze slaapexperts meerdere tips en advies om jouw nachtrust te verbeteren.

 

 

Slaaptip 1: Kies voor luchtig en ademend beddengoed van 100% natuurlijke materialen

Het juiste beddengoed kan een groot verschil maken. Kies voor dekbedden en bedlinnen van natuurlijke, ademende materialen zoals hennep of linnen. Deze materialen helpen je lichaam koel te blijven door vocht af te voeren en lucht te laten circuleren. Ons biologische linnen en hennep beddengoed is perfect voor warme zomernachten, omdat het vocht goed absorbeert en een koele slaapomgeving creëert. Vermijd synthetische materialen die warmte vasthouden en je laten zweten.

Bekijk hennep beddengoed >

Bekijk linnen beddengoed >

 

 

Slaaptip 2: Warme slaapkamer? Houd het koel met een ventilator en bak ijs 

De ideale slaapkamer temperatuur

Een koele slaapkamer is essentieel voor een goede nachtrust. De ideale temperatuur voor de slaapkamer ligt tussen de 16 en 18 graden Celsius.

Gebruik een ventilator of airconditioning om de temperatuur te verlagen. Plaats een kom met ijs voor de ventilator om de lucht extra te koelen. Sluit overdag de gordijnen of jaloezieën om de zon buiten te houden en de temperatuur in de slaapkamer te verlagen. Open ramen in de avond om een frisse bries binnen te laten.

Slaaptip 3: Kleine levensstijl aanpassingen met een groot effect

Kleine aanpassingen in je slaapgewoonten kunnen helpen om beter te slapen tijdens warm weer. Probeer licht te eten in de avond en vermijd zware maaltijden die je lichaamstemperatuur verhogen.

Drink voldoende water gedurende de dag, maar vermijd grote hoeveelheden vlak voor het slapen gaan om nachtelijk opstaan te minimaliseren. Neem een lauwe douche voor het slapen gaan om je lichaamstemperatuur te verlagen en te ontspannen.

Slaaptip 4: Gebruik verkoelende onderdekens en koude kompressen

Er zijn verschillende koeltechnieken die je kunt toepassen om je lichaamstemperatuur te verlagen. Gebruik een koude kompres of een nat washandje op je polsen en nek voordat je naar bed gaat.

Overweeg een verkoelende onderdeken of matrasbeschermer die ontworpen is om warmte af te voeren. Je kunt ook je lakens en pyjama's enkele minuten in de vriezer leggen voordat je naar bed gaat voor een extra koelend effect.

Bekijk de onderdekens >

Ontdek het koele hoofdkussen van hennep >

 

 

Slaaptip 5: Creëer een rustgevende slaaproutine

Een rustgevende slaaproutine helpt je lichaam en geest om zich voor te bereiden op de slaap, zelfs tijdens warme nachten. Doe ontspannende activiteiten zoals lezen, mediteren, of luisteren naar kalmerende muziek.

Vermijd elektronische apparaten die blauw licht uitstralen, omdat dit de productie van melatonine, het slaaphormoon, kan verstoren. Zorg voor een donkere, stille en koele slaapomgeving om je nachtrust te bevorderen.

Verbeter je slaapkwaliteit met 100% natuurlijke en ventilerende matrassen en beddengoed

Bij Bedaffair geloven we in het belang van een goede nachtrust, ongeacht de weersomstandigheden. Bezoek onze showroom voor meer tips en advies van onze slaapexperts en ontdek onze collectie van natuurlijke, bio-circulaire matrassen en bedden.

Klik hier om onze slaapproducten te bekijken en meer te leren over hoe je jouw slaapkwaliteit kunt verbeteren.

Of bezoek onze showroom en krijg persoonlijk, vrijblijvend slaapadvies