Bedaffair op VT Wonen & Design beurs EXPO Greater Amsterdam

Bedaffair op de vtwonen beurs 2022

Oktober is Woonmaand en begint met de 'Vtwonen & Design beurs’ in EXPO Greater Amsterdam te Vijfhuizen. Met 25.000 m2 wooninspiratie vind je Bedaffair, duurzaam circulair natuurlijk slapen en wonen, uiteraard ook! In 2022 geeft vtwonen ook extra aandacht aan duurzaamheid, waaronder ook B Corp Bedaffair. Ontdek de groene woon- en slaapwereld!

Duurzame Woonroute

Tijdens de vtwonen & design beurs, die van dinsdag 4 tot en met zondag 9 oktober 2022 is georganiseerd in de EXPO Greater Amsterdam te Vijfhuizen, kon je voor het eerst ook een Duurzame Woonroute volgen. De woonbedrijven langs de route krijgen een duidelijk herkenbaar label in hun presentatie en zijn als duurzame speler terug te vinden op de plattegrond.

Wat is Bedaffair’s missie?

Veel mensen hebben namelijk geen idee waar ze precies op slapen. De meest verkochte matrassen zijn gemaakt van nare synthetische stoffen zoals (koud)schuim, polyether of traagschuim. Deze plastic materialen bestaan uit chemische componenten, waarvan de grootste vervuilende aardolie is.

Bedaffair maakt, zonder consessies, ál haar slaapproducten 100% natuurlijk, met respect voor onze planeet. Daarnaast houden we het eerlijk voor ieder mens, doordat we onze productie lokaal en ambachtelijk houden en onze prijskwaliteit altijd op een eerlijk niveau houden. Dat betekent dat een duurzaam slapen met Bedaffair altijd comfortabel, luxe en gezond is, én niet eens duurder dan een gemiddeld bekend kwaliteitsmerk.

Slaap met hennep, de meest duurzame plantaardige vezel van de toekomst

Hennep is dé textielvezel van de toekomst. Het zorgt voor een prachtig ecologisch herstel van de biodiversiteit in onze planeet, én iedereen kan er heerlijk onder slapen. Hennep dekbedden ventileren beter dan katoen, wol of plastics zoals polyester. Zodat je veel minder last hebt temperatuurwisselingen tijdens je slaap. Een stabiele temperatuur laat je diep slapen zonder pijn of ongemakken, waardoor je de volgende ochtend weer goed uitgeslapen bent.
Ontdek hennep in matrassen, in dekbedden en onderdekens op de Bedaffair stand!

Duurzaam wonen op natuurlijke zitbanken

Met Bedaffair kan je niet alleen duurzaam dromen, maar ook duurzaam bankhangen. Ons uitgebreide assortiment biedt een zitbank of slaapbank voor iedere smaak en interieur. Personaliseer zelf je 2 of 3-zitsbank, hoekbank of slaapbank met de verschillende modellen en honderden natuurlijke stoffen.

Zitbanken worden van dezelfde materialen als matrassen gemaakt, kernbestanddeel is PU schuim. Polyurethaan is gemaakt van olie en giftige stoffen. Bedaffair kiest voor natuurlijke materialen in zitbanken. Vrij van schadelijke stoffen. Vrij van plastic. Heerlijk, comfortabel wonen dus! Laat je door het hoogwaardige ambachtelijke vakmanschap inspireren...

Meer weten over onze impact?

Op dit moment wordt slechts 35% van de 1,6 miljoen vervuilde plastic matrassen per jaar in Nederland gerecycled. Natuurlijke matrassen werden in zijn geheel niet gerecycled, maar simpelweg verbrand of afgedankt op stortplaatsen. Daarnaast kunnen de reguliere matrassen slechts tot 85% worden gerecycled of hergebruikt. Plus reguliere matrassen, bedden en beddengoed zijn gemaakt van zeer belastende synthetische materialen. Dit bevat bijvoorbeeld microplastics en niet composteerbare oliederivaten. Wat zorgt voor ernstige vervuiling van ons milieu en verlies van biodiversiteit in onze bodem, grondwater, zeeën en rivieren.

Niet alleen de natuur, maar ook de mensen en dieren worden uitgebuit in de reguliere beddenindustrie. In veel landen waar grondstoffen worden verbouwd of verkregen zijn nauwelijks tot geen afspraken over arbeidsvoorwaarden of dierenwelzijnsstandaarden. Zoals bewegingsruimte, voedsel, minimumleeftijd, minimumloon en maximale werkuren.

Wij geloven dat dit anders kan en moet!
Bedaffair is daarom dus een sociale onderneming die Impact First zet, en werken volgens een duurzaam en circulair bedrijfsmodel. Binnen onze werkwijze werken wij volgens 9 SDG's. Meer weten over hoe wij deze SDG's navolgen of wat SDG's zijn? Lees hier mee. Wij hebben daardoor als een van de weinige sociale ondernemingen twee verschillende verandertheoriëen neergezet, één over de circulaire economie en één over onze duurzame waardeketen. Daarnaast zijn we ook trotse drager van het B Corp certificatie.

Lees hier nog meer lezen over onze impact >>

>> Je vindt Bedaffair op STAND 1.030