Hulp tegen stijve spieren in de ochtend bij opstaan

Tips om ochtendstijfheid te voorkomen

Je wordt wakker en voelt meteen dat je lichaam stijf is en vastzit. Je spieren voelen stram bij opstaan en je gewrichten zijn gevoelig. Wanneer je eenmaal bent opgestaan en de dag vordert, verdwijnen de klachten langzaam en voel je niet meer de behoefte er iets aan te doen. Máar, de volgende ochtend is het echter weer hetzelfde verhaal...

Herkenbaar? Dan heb jij misschien wel last van ochtendstijfheid, waarbij het gevoel van stijve spieren na het slapen zeer sterk aanwezig is. We delen daarom een belangrijke tip van onze ervaren slaap en bedden experts, die je helpen om energiek en uitgerust wakker te worden. 

Waarom heb ik stijve spieren bij opstaan?

Ochtendstijfheid kan verschillende oorzaken hebben. Een van de oorzaken kan zijn dat de spieren vooral ’s nachts te weinig ontspannen. Dit komt vaak door langdurige stress en spanning, of een verkeerde houding tijdens het slapen. Deze ochtendstijfheid uit zich vooral in stramme spieren na het slapen.

Heb je meer last van je gewrichten? Dan zijn te weinig beweging en ouderdom vaak de oorzaak. Gelukkig kan dit goed ondersteund worden door een correct en ergonomisch bed. 

Daarnaast kan een vochtige en koude omgeving ook bijdragen aan ochtendstijfheid, zorg daarom voor een prettig en gezond slaapklimaat in de slaapkamer.

Tips tegen ochtendstijfheid

1: Gezonde lucht binnenshuis

Een gezonde lucht en een stabiele temperatuur helpt om slaapklachten te voorkomen. Dit creëer je door gebruik te maken van natuurlijke materialen en stoffen in je interieur. Synthetische en chemische stoffen zorgen voor een vervuilende lucht binnenshuis. Ook blijven er veel meer nare zweetluchtjes in synthetisch materiaal hangen.

2: Een gezond slaapklimaat in bed

Een synthetisch matras of bed kan slecht ventileren. Dit zorgt voor relatief hoge luchtvochtigheid, wat je overmatig laat zweten. Te veel zweet in de nacht, laat het matras klam of nat aanvoelen. Deze vochtigheid zorgt voor veel meer temperatuurschommelingen tijdens het slapen, wat ochtendstijfheid kan veroorzaken. 

Kies voor een ventilerend matras van natuurlijke materialen. Deze natuurlijke matrassen en bedden hebben hoogwaardige ademende en ventilerende kwaliteiten, waardoor je een stabiele temperatuur in bed creëert. Deze stabiliteit veroorzaakt een diepe slaap en energieke, soepele ochtend. De gezonde natuurlijke Bedaffair matrassen zijn vakkundig en uniek opgebouwd. Er bevindt zich een temperatuurregulerende laag direct onder de matrashoes. Waardoor je altijd met een stabiele warmte zal slapen.

Deze samengestelde laag is ‘de klimaatgordel’. De klimaatgordel waarborgt beluchting en ventilatie van je natuurlatex of paardenhaar matras. Alle duurzame matrassen van Bedaffair zorgen voor een huidvriendelijk en gezond gevoel tijdens je slaap, zonder overmatig zweten of stijve spieren in de ochtend na het slapen.

 Bekijk de natuurlijke matrassen 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3: Hygiëne en een fijne temperatuur in de slaapkamer

Een vakkundig ventilerend matras is bijvoorbeeld een pocketveer matras met biologisch scheerwol in combinatie met paardenhaar en/of kokosvezel. Deze zijn speciaal gemaakt voor een aangename temperatuur tijdens het slapen, en dus tegen ochtendstijfheid of gewrichtsklachten na het slapen.

Omdat het scheerwol meer dan 35% van het eigen gewicht aan vocht kan opnemen, zal het bijna nooit nat aanvoelen of klamheid veroorzaken. Om deze reden is scheerwol goed voor een stabiele temperatuur, en heeft het bijzondere ademende kwaliteiten.

De scheerwol werkt bij kou verwarmend en bij hitte verkoelend. Het ondersteunt de temperatuurregulerende functie van de huid. Bovendien verwerkt Bedaffair uitsluitend biologisch scheerwol. Dit zorgt voor een gezonde lucht, dierenwelzijn en een gezonde planeet. Dat slaapt wel zo prettig.

 Lees meer over de technische opbouw van wol. 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Neem contact op voor persoonlijk advies.