Kameelhaar natuurlijkKameelhaar in Bedaffair eco dekbedden & duurzame matrassen

Kameelhaar is één van onze favoriete luxe natuurlijke stoffen. De bijzondere warmteregulerende en ventilerende eigenschappen van kameelhaar is uniek. Het zorgt voor een heerlijk ademende en comfortabele slaap, voor een uitgeruste ochtend. Daarnaast hebben de kameelharen dekbedden en matrassen van Bedaffair een rustgevende werking. Heerlijk om lekker duurzaam bij weg te dromen.

Daarnaast waarborgen wij het dierenwelzijn van de kameel. Kamelen stoten namelijk het fijne onderhaar (lanugo) van zichzelf af, dit wordt in de vroege zomer uitgekamd en verzameld. Zonder geforceerde of pijnlijke handelingen, om zorgeloos van te slapen. De herkomstgebieden van onze kameelharen bevinden zich in de hoogvlakten waar kamelen leven. De dieren leven overwegend in woestijnachtige gebieden en gebergtes.

Kameelharen dekbed Kamelenharen dekbed

Een kameelharen dekbed is een dekbed van bijzondere luxe. Een kameelharen dekbed is één van onze zachtste en lichtste materialen. In verhouding met een wollen dekbed is kamelen haar lichter en soepeler van gewicht. Dat komt omdat het isolerend vermogen van de haarvezel hoger is.

Maar vergis je niet, kameelharen zijn sterk isolerend en door de fijne, zachte structuur is een dekbed dus ook zacht, soepel en warm tegelijk. Daarnaast heeft kamelenhaar een perfecte vochtregulatie. Waardoor het altijd frisse ochtenden geeft en een diepe slaap, zonder overmatig te zweten of klamheid te krijgen.

Bekijk hier alle kameelharen dekbedden >

Pocketveer matras Grand met kameelhaarMatrassen met Kameelhaar 

De eigenschappen van kameelhaar in een matras of topper komen enigszins overeen met die van 100% schaapscheer wol. Kameelhaar is iets zachter en gladder dan zuivere schaapscheer wol. Het absorbeert meer vocht en zorgen voor een stabielere temperatuur tijdens je slaap. Bedaffair, als natuurlijke beddenmerk, heeft als enige kameelharen matrassen, topdekmatrassen en boxsprings in haar collectie. Dit zijn bedden voor onze luxe duurzame dromers, die houden van slapen onder de beste natuurlijke kwaliteit. In de Bedaffair showroom in Heemstede is iedereen welkom om de volledige handgemaakte boxspring collectie te proberen, te ervaren, te voelen en te testen.

Bekijk de matrassen van Bedaffair >
Bekijk de topdekmatrassen van Bedaffair >

Waarom kameelhaar tijdens het slapen? 

Een matras, topper of dekbed met kameelhaar geeft een aangename warmte in koude perioden, en voelt heerlijk koel in warme perioden. Altijd perfecte stabiele slaap omstandigheden, voor een diepe nachtrust. Net als wol in de matras of topper heeft kameelhaar hetzelfde neutraliserend effect op statische elektriciteit. Door de zeer fijne, duurzame en unieke eigenschappen van natuurlijke kameelharen verwerken wij graag kameelharen in onze matrassen en dekbedden. Een fantastisch product is ook de kameelharen topper van Bedaffair. Deze werkt licht masserend en geeft verbetering in de doorbloeding. Daarnaast staat de kameelharen topper bekend om de rustgevende werking, voor de beste natuurlijke slapers.

Bekijk hier de Alpakameri topper van kameelharen >