Duurzaam Dormiente bed

De missie van gezond en natuurlijk slapen van Dormiente bij Bedaffair

Stel je eens voor: je ligt in bed, comfortabel in slaap gewiegd door jouw eigen matras. Geen drukpunten, geen pijn, gewoon pure ontspanning. Dat is precies wat Dormiente nastreeft bij het maken van matrassen. Hun missie is om jou een gezonde en natuurlijke nachtrust te geven, elke nacht opnieuw.

Innoveren met duurzaam slapen sinds 1988

In 1988 begon Dormiente GmbH als natuurlatexmatrassenfabriek in Hessen. De sociale en ecologische criteria stond al vanaf het begin centraal. Als jonge, gediplomeerde biologen waren gezondheids- en vooral ecologische waarden vanaf het begin uiterst belangrijk bij Dormiente. De natuurlatexmatrassen moesten orthopedisch zijn gemaakt van puur, duurzaam verkregen natuurlijke materialen, lokaal in Duitsland geproduceerd.

Hiervoor was speciaal know-how en enige vasthoudendheid nodig, want rond 1984 werden waarden zoals duurzaamheid en algemeen het gebruik van natuurlijke materialen in het productieproces meer als raar beschouwd. Biologische natuurlijke materialen, zoals scheerwol, waren op die tijd niet verkrijgbaar, verontreinigde grondstoffen waren standaard. Daarom begonnen ze met een strenge controle op schadelijke stoffen, om de leveranciers via bewijzen te overtuigen van verandering van gedrag. Dit proces vereiste veel volharding en vasthoudendheid, want er moest in eerste instantie worden vastgesteld met welke mix aan herbiciden, fungiciden of pesticiden er in de landbouw en verdere verwerking werd gewerkt.

Waarom maakt Dormiente gebruik van natuurlijke materialen in hun matras?

Dormiente matrassen worden gemaakt van de beste duurzame materialen met specifieke eigenschappen die essentieel zijn voor een diepe slaap. De lat ligt hoog als het gaat om de kwaliteit van grondstoffen, daarom worden alle materialen door onafhankelijke instituten op schadelijke stoffen onderzocht. De meervoudig bekroonde matrassen van 100% natuurlatex worden gemaakt in hun eigen fabriek in Duitsland, met gebruik van hoogwaardige technologie en een moderne machines.

Echt 100% natuurlatex bij Dormiente

Het gebruik van pure natuurlatex is een keuze bij Dormiente. De natuur-latexmatrassen zijn gecertificeerd en getest volgens de normen van QUL. De productiemethoden van de gebruikte natuurlatex zijn gecertificeerd volgens de Fair Trade criteria. De 100% natuurlatex matrassen hebben namelijk uitstekende eigenschappen:

  1. Een hoge puntelasticiteit. Dit betekent dat natuurlatex matrassen zich aanpassen aan de contouren van het lichaam voor een orthopedisch correcte slaaphouding. Dit helpt om rugpijn te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren.
  2. Natuurlatex matrassen hebben ook een open-porige structuur, wat betekent dat ze goed ademen en een aangename slaapklimaat creëren. Dit helpt om transpiratie af te voeren en zorgt voor een droge en comfortabele slaapervaring.
  3. Daarnaast zijn natuurlatex matrassen zeer duurzaam en hebben een lange levensduur. Dit komt omdat ze gemaakt zijn van hoogwaardige materialen die weerstand bieden tegen slijtage en vervorming.
  4. 100% natuurlatex is milieuvriendelijk en hypoallergeen, omdat ze gemaakt zijn van natuurlijke grondstoffen en geen schadelijke chemicaliën bevatten. Dit maakt ze een veilige keuze voor mensen met allergieën of gevoelige huid.

Slapen op schoon en biologisch scheerwol 

Dormiente maakt ook gebruik van gecertificeerd biologisch scheerwol (kbA certificaat en een GOTS gecertificeerde boerderij). Het bevat geen pesticiden, landbouwbestrijdingsmiddelen of dierenleed. Ook dit is een bewuste keuze, het heeft namelijk de volgende interessante eigenschappen:

  1. Het is een natuurlijk en duurzaam materiaal, omdat het afkomstig is van schapen die op een ecologisch verantwoorde manier worden gehouden.
  2. Het is een zeer ademend materiaal, waardoor het uitstekend is in het reguleren van de lichaamstemperatuur en het afvoeren van vocht. Dit helpt om een comfortabele en droge slaapomgeving te creëren.
  3. Biologisch scheerwol is elastisch en ondersteunend, waardoor het een goede keuze is voor mensen die last hebben van rugpijn of andere gewrichtsproblemen.
  4. Het is brandvertragend en stof- en huismijtbestendig, waardoor het een veilig en hygiënisch materiaal is om te gebruiken in matrassen.
  5. Scheerwol ook geschikt voor mensen met een gevoelige huid, omdat het hypoallergeen is en geen chemicaliën of vochtvasthoudende eigenschappen bevat die irritatie kunnen veroorzaken.

Kokos in een duurzaam matras 

Kokos is een schoon en natuurlijk materiaal om te gebruiken in matrassen. Een van de belangrijkste voordelen is de hoge ademende eigenschappen van kokos. Het heeft een open structuur die zorgt voor goede ventilatie, waardoor het matras koel en droog blijft. Dit is niet alleen beter voor de hygiëne van het matras, maar ook voor het comfort van de slaper. Daarnaast biedt kokos ook een goede ondersteuning. Wanneer het wordt gebruikt als een matras kern, kan het een stevige en stevige ondersteuning bieden, waardoor de slaper een goede houding behoudt tijdens de slaap. Dit is vooral goed voor mensen met rugproblemen of andere gezondheidsproblemen die een stevige ondersteuning vereisen.

Kokos is ook een duurzaam materiaal. Het is een natuurlijk materiaal dat hernieuwbaar is en niet schadelijk is voor het milieu. Dit maakt het een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een milieuvriendelijke optie voor hun matras.

Bekijk hier de duurzame slaap collectie van Dormiente >