Circulair primeur: 100% circulaire boxsprings van natuurlijke materialen

 

Circulair primeur: 100% circulaire boxsprings van natuurlijke materialen

Volledig aanpasbaar naar kleur en comfort

Maak kennis met de Bedaffair bedden: boxsprings en bedden bekleed met 100% gerecycled katoen. In een wereld waar de afvalberg blijft groeien en natuurlijke slaapoplossingen minimaal zijn, is dit duurzame initiatief belangrijker dan ooit. 

 

 De Bedaffair boxsprings     Maak een showroom afspraak 

 

 

Het circulaire reparatieatelier voor natuurlijke bedden en boxsprings

Binnen het ambachtelijke maakproces, gebruiken we uitsluitend natuurlijke, recyclebare materialen zoals kamelenhaar, paardenhaar en hennepwol voor de bedden en boxsprings. Deze toewijding aan circulair ondernemen heeft ons niet alleen de B Corp certificering opgeleverd, maar ook leidde het naar de opening van het Bedaffair reparatieatelier. Hier krijgen bedden, zelfs na 25+ jaar gebruik, de kans op een tweede leven. Zo goed als nieuw.

 

 Bekijk hier het reparatieatelier 

 

 

De groeiende afvalberg, ook beddenwinkels en producenten zijn verantwoordelijk

De urgentie om te handelen is niet te onderschatten, vooral als je kijkt naar de schokkende cijfers: Nederland produceert jaarlijks maar liefst 170 miljoen kilo textielafval. Dit afval belandt uiteindelijk op enorme afvalbergen en in verbrandingsovens, waardoor waardevolle grondstoffen verloren gaan.

Hoewel de kledingindustrie vaak de schuld krijgt, spelen ook beddenfabrikanten en verkopers van beddengoed een rol in dit milieu-onvriendelijke plaatje. Het stijgende volume aan weggegooid textiel onderstreept de cruciale behoefte aan duurzame innovaties zoals die van Bedaffair om een structurele verandering in de hele industrie teweeg te brengen.

 

Bedaffair is een circulaire koploper binnen de beddenwinkels

Evenwel zijn bedrijven die textiel op de Nederlandse markt brengen, verantwoordelijk voor het afval dat ze daarmee achterlaten. Ze moeten voldoen aan de zogeheten Uitgebreide Producenten Verantwoordelijkheid Textiel (UPV Textiel). Hieruit blijkt dat bedrijven moeten melden hoeveel kilo ze in de handel denken te brengen. Vanaf 2025 moet zeker de helft worden hergebruikt of gerecycled. Bedaffair loopt daar dus ruim op voor.

 

Circulaire boxsprings van 100% gerecycled katoen en Haarlems stadshout 

Het grote nieuws is dat Bedaffair nu standaard gerecycled katoen gebruikt voor de stoffering van boxsprings en beddenDe eerste boxsprings met gerecycled katoen stofferings zijn zelfs al bij klanten afgeleverd, wat dit tot meer maakt dan alleen een lovenswaardig concept.

De reacties zijn positief en duiden op een groeiende consumentenbehoefte aan duurzame slaapoplossingen. Hiermee wordt bewezen dat duurzaamheid en comfort hand in hand kunnen gaan.

 Bekijk de circulaire boxsprings 

 

Onze impact en de toekomstvisie vol duurzame innovaties

Een andere milieuwinst die we behalen, is het vermijden van het verven van textiel. Traditionele verfprocessen zijn namelijk een belangrijke oorzaak van watervervuiling. Door gebruik te maken van gerecycled katoen en wol in hun oorspronkelijke kleuren, voorkomen we dat schadelijke chemicaliën in ons water terechtkomen.

 

 Lees meer over onze impact

Onze beddenmakers helpen graag

Heb jij specifieke vragen over onze impact, de bedden of wil je langskomen in de showroom? Neem contact op, onze experts helpen bij je bij je vraag. Ook staan we altijd open voor nieuwe, duurzame samenwerkingen.

 

 Neem contact op 

 

De circulaire innovatie in de media:

Wonen360 : https://www.wonen360.nl/article/9555499/primeur-in-beddenbranche-stoffering-van-gerecycled-katoen/

Duurzaam-ondernemen.nl : https://www.duurzaam-ondernemen.nl/primeur-in-beddenbranche-stoffering-van-gerecycled-katoen/ 

Interior Business: https://www.interiorbusiness.nl/primeur-in-beddenbranche-stoffering-van-gerecycled-katoen/

Bedding Business: https://www.beddingbusiness.nl/primeur-in-beddenbranche-stoffering-van-gerecycled-katoen/