Speltkaf kussen biologisch

Speltkaf kussen biologisch

Een kussen gevuld met speltkaf biedt een aangename steun aan hoofd en nek. De speltkaf is afkomstig uit gecontroleerde biologische teelt. De hoes is gemaakt van biologisch katoen satijn. Een speltkaf kussen 'ritselt' een beetje en laat je aangenaam en zacht slapen. Het kussen is ruim gevuld met 1900 gram speltkaf.

Het speltkaf kussen is robuust, elastisch, masseert zacht de huid en stimuleert de doorbloeding. Lucht wordt goed ingesloten, en dat betekent dat warmte goed vastgehouden wordt en het vocht goed wordt afgewend. Dankzij de bijzondere aanpassingsvermogen is een speltkaf kussen ideaal voor zijslapers. Door de praktische klittenband sluiting kan je zelf eenvoudig de hoeveelheid vulling aanpassen aan jouw wensen en behoeften.

 

Omschrijving

Belangrijke specificaties van het kameelhaar / schapenwol kussen:

Merk: Prolana
Type: Speltkaf kussen
Materiaal: Tijk: 100% biologisch katoen satijn
Vulling: 100% biologische speltkaf
Stevigheid: medium
Maat: standaard 40x60 cm
Vorm: platgestikt
Vulgewicht: 
40 x 60 cm: 1500 g speltkaf

Onderhoud: Dagelijks even opschudden. Af en toe luchten bij voorkeur in de schaduw.
Reiniging: De kussenvulling is niet wasbaar - de speltkaf vulling dient uit hygiënische overwegingen na 2-3 jaar te worden vervangen; Bedaffair heeft navulzakken beschikbaar.
Keurmerken: Speltkaf: kbA
Tijk: Biologisch katoen satijn kbA

Speltkaf en pittenkussens, al eeuwen tevreden gebruik

Speltkaf, kersenpitten en andere pittenkussens zijn al eeuwen in gebruik bij velen. Het is traditie - we kennen de weldadige werking. Ook in onze huidige tijd zijn natuurlijke kussens gevuld met speltkaf of kersenpitten zeer geliefd. Met name om de weldadige, verwarmende eigenschappen.

Hoe moet ik het speltkaf kussen gebruiken en verwarmen?

Om het kussen warm te gebruiken voor ontspanning of bij spier- of gewrichtspijn kun je het opwarmen in de oven of op de verwarming.
Bij het verwarmen van het kussen in de oven leg het kussen dan maximaal 10-15 minuten op 60 °C in de oven.
LET OP: hogere temperaturen kunnen de eiwitten in het spelt beschadigen!

 

 

 

Meer informatie
Kleuren Wit
levertijd ca 7 werkdagen

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigating through the elements of the carousel is possible using the tab key. You can skip the carousel or go straight to carousel navigation using the skip links.
Biologisch voedingskussen spelt ecologisch Prolana
€ 169,00
Kussenbeschermer (2st) bio molton onderslopen kussensloop
€ 67,96
Normale prijs € 79,95

Slaap advies en inspiratie


Lokaal ambachtelijk maatwerk voor elk type slaper
Lokaal ambachtelijk maatwerk voor elk type slaper
Bedden met lokaal maatwerk voor elk type slaper Bij Bedaffair geloven we in de kwaliteit vaan lokaal ambachtelijk vakmanschap. Onze 100% natuurlijke matrassen, boxsprings, en massief...
Lees meer »
Matrassen zonder gifstoffen
Matrassen zonder gifstoffen
Advies van RIVM over matrassen Gifvrije matrassen voor een gezond binnenklimaat We slapen gemiddeld 25 jaar van ons leven. Dat is ongeveer een kwart van ons leven. Na één nacht slecht slapen, merk je vervelende effecten. Een nieuw matras kan helpen om slaap te verbeteren. Laat een nieuwe matras echter wel 72 uur buiten luchten, zegt het RIVM. ...
Lees meer »
De voorjaarstrend voor je slaapkamer interieur
De voorjaarstrend voor je slaapkamer interieur
Voorjaarstrends voor de eco slaapkamerinterieur van 2024 De lente staat symbool voor vernieuwing en frisheid, een periode waarin de natuur ontwaakt. Dit voorjaar verwelkomen we inspirerende trends in slaapkamerinterieur die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook een duurzame levenswijze ondersteunen. Met een focus op natuurlijke materialen, ambacht, en een harmonieuze verbinding met de natuur,...
Lees meer »
Downpass donzen keurmerk
Dons Keurmerk
Gecertificeerde donzen producten met DOWNPASS  Bedaffair wil alleen natuurlijke, ethisch geproduceerde en oprecht verantwoorde producten aanbieden. Daarom kiest Bedaffair voor donzen dekbedden en ...
Lees meer »