TEAM 7 Natuurlatex matras CLASSIC 21 zeven zone bio eco

TEAM 7 Natuurlatex matras CLASSIC 21 zeven zone bio eco

Het natuurlatex matras CLASSIC 21 van TEAM 7 is gelijkwaardig aan de CLASSIC 17, doch 4 cm hoger. De zeven zones van het TEAM 7 matras CLASSIC 21 zijn opgedeeld in schouder, bekken- en voetzône. Een waarborg voor de contourprecieze drukvermindering en individuele lichaamsaanpassing en ergonomisch ligcomfort.

De matrashoes van het TEAM 7 CLASSIC 21 matras heeft een dubbeldoek en is gemaakt van biologisch katoen en doorgestikt met hoogwaardig tencel®. Tencel® wordt gemaakt van eucalyptushout. Tencel® is niet alleen duurzaam, eco-vriendelijk, 100% plantaardig maar ook zacht, pillingvrij en zeer flexibel. Bovendien is het wasbaar, beter ventilerend en beter vocht- en warmteregulerend dan katoen.

De speciale noppenstructuur op de natuurlatex kern van het CLASSIC 21 matras masseert de schouders licht en bevordert de bloedsomloop. Slapende armen of pijnlijke schouders behoren definitief tot het verleden. De bekkenzone heeft speciale segmenten die zeer nageeflijk reageren op druk, zonder spanning op te bouwen of aan ondersteuning te verliezen.

Extra informatie:

- Vanaf 160 breed standaard 2 matras kernen in 1 hoes (van dezelfde hardheid)
- Meerprijs: 2 verschillende kernen (medium + firm) in 1 partnerhoes 
- Wasbare matrashoes: 60 graden.
- Snel leverbaar: 90x200 cm en 100x200 cm >> 4 - 5 weken

Lees meer over de bijzondere eigenschappen van Tencel® >

Omschrijving

Belangrijke specifaties CLASSIC 21 matras:

Merk: Team 7
Type: Classic 21
Afmetingen: Alle standaard maten.
Kleur: Off white
Kern: 18 cm 100% natuurlatex met zeven zones
Tijk: 100% biologisch katoen, kbA gecertificeerd; gestept met Tencel®, 600 g/m2
Totale matrashoogte: 21 cm
Geschikt voor: Rugslapers en zijslapers.

Zorg voor een goede bescherming onder uw matras met een biologische molton matrasbeschermer op uw bedbodem.

Keerbaar: Het matras is keerbaar.
Onderhoud: Laat uw matras iedere ochtend ademen door het dekbed terug te slaan.
Keer uw matras iedere 3 maanden. Dat kan horizontaal en verticaal.
Gebruik een goede molton om uw matras, zodat uw matras zo schoon en droog mogelijk blijft.
Het matras nooit stofzuigen.
Wasbaar: Ja, op 60 graden machinewas.
Keurmerken: Katoen kbA gecertificeerd (Kontrolliert biologische anbau)

Ergonomisch comfortabel en natuurlijk slapen

Het prestigieuze Oostenrijkse kwaliteitsmerk TEAM 7 introduceert de meest comfortabele, handgemaakte ergonomische natuurlatex matrassen. Natuurlatex is een geweldig puur natuurlijk materiaal voor uw matras door de onovertroffen elasticiteit en veerkracht. De 7 zone matrassen Classic 17 en 21 ondersteunen altijd daar waar nodig en geeft volop de ruimte aan uw schouders en heupen. De ergonomische natuurlatex matrassen zijn te gebruiken aan beide zijden, makkelijk te keren door de handvatten en hebben een afneembare en wasbare tijk.

Slapen op tencel is beter slapen

De invloed van tencel op slapende mensen is onderzocht. Oostenrijkse onderzoekers onderzochten de invloed van tencel beddengoed op slapende mensen. De testpersonen sliepen om de beurt een week in verschillende soorten beddengoed (tencel, polyester en katoen). Uit de resultaten van de tests kwam naar voren dat degenen die op en onder tencel sliepen, een betere nachtrust ervoeren. Na een gewenningsperiode van een dag of drie, sliepen zij aanzienlijk beter en dieper. Vooral omdat zij – dankzij het ventilerende vermogen van tencel – ’s nachts minder transpireerden. Daardoor voelden zij zich overdag energieker, uitgeruster, fitter en geconcentreerder.

TEAM 7 CLASSIC matrassen met koelende en ventilerende eigenschappen

Een matras met een tencel tijk heeft het een uitzonderlijk absorberend en vocht- en warmteregulerend vermogen. Om deze reden wordt tencel al jaren met succes verwerkt in sportkleding voor topatleten en werken milieubewuste modeontwerpers er ook graag mee. Tencel of lyocell neemt vocht op en staat het direct weer af, waardoor het verkoelend werkt. In vergelijking met veel andere vezels – zoals polyester, wol of katoen – heeft tencel of lyocell een zeer hoge absorptiewaarde. Ter vergelijking: tencel kan wel 50% meer vocht opnemen dan katoen. En dat is ideaal voor de matras, want juist wanneer we slapen verliest ons lichaam veel vocht en warmte. Een tencel dekbed is in staat om snel de warmte van het lichaam aan te nemen en ademt en ventileert als de beste, waardoor u nooit meer wakker wordt van een nat en klam bed. En dat is wel zo fijn, want daardoor slaapt u beter en dieper en wordt u uitgeruster wakker.

TEAM 7, Oostenrijkse ambachtelijke traditie

Team 7 maakt sinds 1959 meubels van ambachtelijke kwaliteit. Die ervaring kunt u voelen. Duurzaamheid begint bij Team 7 met design. Wat lang plezier bezorgt, wordt lang bijgehouden. Hout, glas, leder, stof, natuurlatex, katoen, zuivere scheerwol en Tencel®: voor de Team 7 slaapkamermeubelen, slaapsystemen en toebehoren gebruiken we Team 7 natuurlijke materialen die een zuivere slaapomgeving garanderen. Uw nachtelijke recuperatie wordt optimaal ondersteund. Zo slaapt u gezond op het ritme van de natuur.

Meer informatie
levertijd ca 8 - 10 weken

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigating through the elements of the carousel is possible using the tab key. You can skip the carousel or go straight to carousel navigation using the skip links.
Matras Natural Deluxe Regulus Male natuurlatex Dormiente
Prijs op aanvraag
Matras Natural Deluxe Regulus Female natuurlatex Dormiente
Prijs op aanvraag

Slaap advies en inspiratie


Hoe gezond slaap jij? Doe de test
Hoe gezond slaap jij? Doe de test
Test je slaapkwaliteit en kom er achter hoe gezond jij slaapt   Slaap is enorm belangrijk voor jouw gezondheid en welzijn. Het gaat niet alleen over hoeveel uur je slaapt, maar ook de kwaliteit van je slaap. Goede slaapgewoonten kunnen je helpen om uitgerust en energiek wakker te worden. Alvast enkele tips om je slaapkwaliteit te verbeteren Regelmatige slaaptijden: Ga elke dag op dezelfde tijd naar...
Lees meer »
Lokaal ambachtelijk maatwerk voor elk type slaper
Lokaal ambachtelijk maatwerk voor elk type slaper
Bedden met lokaal maatwerk voor elk type slaper Bij Bedaffair geloven we in de kwaliteit vaan lokaal ambachtelijk vakmanschap. Onze 100% natuurlijke matrassen, boxsprings, en massief...
Lees meer »
Matrassen zonder gifstoffen
Matrassen zonder gifstoffen
Advies van RIVM over matrassen Gifvrije matrassen voor een gezond binnenklimaat We slapen gemiddeld 25 jaar van ons leven. Dat is ongeveer een kwart van ons leven. Na één nacht slecht slapen, merk je vervelende effecten. Een nieuw matras kan helpen om slaap te verbeteren. Laat een nieuwe matras echter wel 72 uur buiten luchten, zegt het RIVM. ...
Lees meer »
De voorjaarstrend voor je slaapkamer interieur
De voorjaarstrend voor je slaapkamer interieur
Voorjaarstrends voor de eco slaapkamerinterieur van 2024 De lente staat symbool voor vernieuwing en frisheid, een periode waarin de natuur ontwaakt. Dit voorjaar verwelkomen we inspirerende trends in slaapkamerinterieur die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook een duurzame levenswijze ondersteunen. Met een focus op natuurlijke materialen, ambacht, en een harmonieuze verbinding met de natuur,...
Lees meer »