Zomerdekbed Zijde Siena 200x220 cm Prolana

Zomerdekbed Zijde Siena 200x220 cm Prolana

Het luchtige zijden zomerdekbed SIENA 200x220 cm is lekker koel bij warme nachten. Het zomerdekbed is gevuld met koel zijde. En dus heerlijk luchtig en licht. Omdat zijde goed vocht opnemen én het snel laat verdampen, voelt zijde prettig koel aan. Het zijden dekbed SIENA van Prolana ademt en ventileert, belangrijke eigenschappen voor altijd droog en comfortabel slapen.

Meer weten over hoe je het beste dekbed kiest voor jou? Klik hier >

Diervriendelijke zijden dekbedden

Onze zijden dekbedden zijn gemaakt van100% Ahimsa wildzijde. Dat betekent een 100% diervriendelijk zijden dekbed. Bij Ahimsa wildzijde worden de cocons pas geraapt nadat de zijdevlinder de cocon heeft verlaten. Op deze manier wordt de rups van de zijdevlinder niet gedood om zijde te verkrijgen. En dat is wel anders bij andere aanbieders van zijden dekbedden.

Zijde is bovendien zeer huidvriendelijk net als de prachtige biologisch katoen satijn tijk. Dit zijden zomer dekbed is de ideale keuze voor mensen, die een koel dekbed wensen of onder een zeer licht dekbed willen slapen.

Het hoogwaardige luchtige zijden dekbed SIENA wordt bij Prolana met de hand gemaakt. De tijk van edel katoen satijn heeft speciale afgeronde stepnaden voor optimaal slaapcomfort tijden warme nachten.

Eigenschappen zijde dekbed:
- afmeting: 200x220 cm
- licht en verkoelend
- zeer goede vochtregulatie (droog slaapcomfort)
- bijzonder huidvriendelijk
- 100% diervriendelijk
- 100% biologisch katoen satijn

Biologisch katoen

Omschrijving

Belangrijke specificaties zijden zomerdekbed SIENA:

Merk: Prolana
Materiaal: 100% zijde
Afmeting: 200x220 cm
Tijk: 100% biologisch katoen satijn kbA
Warmteklasse: 4
Geschikt voor: Warme nachten in de zomer, lente en herfst.
Soort: 1-delig zomerdekbed van tussah wildzijde

Kleur: Off-white
Warmte type: Voor warme nachten of mensen die het zeer snel warm hebben
Gewichtsklasse: zeer licht
Vulgewicht:
200 x 220 cm: 950g

Onderhoud: Natuurlijke materialen hebben van nature een zelfreinigend vermogen. Het zijde dekbed dagelijks opschudden, regelmatig luchten. Bij een vlekje plaatselijk met weinig water en zachte zeep reinigen. Bij een grotere reiniging is een handwas tot 30 graden ook mogelijk.

Koel slapen met Prolana

Dit verkoelende zijde zomer dekbed is uitermate geschikt voor warme zomers en warme nachten in de zomer. Alleen een laken is soms niet altijd even prettig om onder te slapen. Een licht en verkoelend zijde dekbed voor de zomer is dan veel comfortabeler. Het zijde dekbed reguleert en verdampt vocht en transpiratie sneller dan katoen en voelt daardoor wat koeler aan. De tijk van het Prolana zijde dekbed SIENA is gemaakt van zacht en ademend biologisch katoen satijn.

De eigenschappen van zijde op een rij:

- Verkoelend bij hogere temperaturen
- Zacht en omhullend
- Zeer goede vochtregulatie
- Zeer goede temperatuur regulatie

Diervriendelijke zijden dekbedden

De zijden dekbedden van Prolana zijn gevuld met 100% Ahimsa-wildzijde. Dat betekent dat de cocons van de zijde vlinder pas worden geraapt als de vlinder de cocon heeft verlaten. Alleen op deze wijze worden de rupsen van de zijde vlinder niet gedood. SIENA is één van de zeldzame zijden dekbedden waar geen dierenleed aan vooraf gaat. En dat slaapt extra prettig.

Bekijk hier de gehele collectie zijde dekbedden bij Bedaffair >

De Premium kwaliteit van Prolana

Van baby slaapzak tot dekbed, van matras tot hoofdkussen - elk Prolana product levert een actieve gezondheidsbijdrage. Want Prolana gebruikt uitsluitend natuurlijke materialen. Het bedrijf verwerpt agrarische chemie, zoals pesticiden en chemische meststof. En dat komt niet alleen ten goede van u, als ook van alle mensen, die meewerken aan de ontwikkeling en productie van een Prolana produkt. Een wereld die vrij is van schadelijke stoffen is reeds lang verleden tijd. Daarom worden alle Prolana producten streng getest door onafhankelijke laboratoria. En dat betekent dat Prolana producten zo arm als mogelijk zijn aan schadelijke stoffen. Waar mogelijk gebruikt Prolana biologisch gecertificeerde grondstoffen. De natuurlijke materialen, welke nog geen biologische certificering kunnen krijgen, worden ingekocht bij bedrijven, die de eigenaren van Prolana persoonlijk kennen. De gehele productieketen, die start bij de ruwe materialen, komt overeen met de standaarden van IVN, GOTS, en FSC®.

Vakmanschap

Alle Prolana dekbedden worden met de hand gemaakt in de eigen werkplaats in Duitsland vlakbij de Bodensee.

Lees hier meer over de duurzame impact van natuurlijke beddenwinkel Bedaffair >

Meer informatie
levertijd Direct leverbaar

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigating through the elements of the carousel is possible using the tab key. You can skip the carousel or go straight to carousel navigation using the skip links.
Bedaffair Zomerdekbed bio wol
€ 155,00
Zomerdekbed Duurzaam Bio Hennep bij Bedaffair
€ 319,00

Slaap advies en inspiratie


Welke wol kriebelt wel of niet?
Welke wol kriebelt wel of niet?
Welke wol kriebelt wel of niet? Dr. M.D. Njoo van Huidarts.com zegt dat natuurlijke dierlijke vezels zoals wol en zijde, en natuurlijke plantaardige vezels zoals katoen en linnen zelden allergische reacties veroorzaken. Een allergische reactie op natuurlijk materialen komt weinig tot niet voor. Uit wetenschappelijk onderzoek blijken de synthetische chemische middelen in kleding, meubels en verf een allergische reactie uitlokken. ...
Lees meer »
Hoe gezond slaap jij? Doe de test
Hoe gezond slaap jij? Doe de test
Test je slaapkwaliteit en kom er achter hoe gezond jij slaapt   Slaap is enorm belangrijk voor jouw gezondheid en welzijn. Het gaat niet alleen over hoeveel uur je slaapt, maar ook de kwaliteit van je slaap. Goede slaapgewoonten kunnen je helpen om uitgerust en energiek wakker te worden. Alvast enkele tips om je slaapkwaliteit te verbeteren Regelmatige slaaptijden: Ga elke dag op dezelfde tijd naar...
Lees meer »
Lokaal ambachtelijk maatwerk voor elk type slaper
Lokaal ambachtelijk maatwerk voor elk type slaper
Bedden met lokaal maatwerk voor elk type slaper Bij Bedaffair geloven we in de kwaliteit vaan lokaal ambachtelijk vakmanschap. Onze 100% natuurlijke matrassen, boxsprings, en massief...
Lees meer »
Matrassen zonder gifstoffen
Matrassen zonder gifstoffen
Advies van RIVM over matrassen Gifvrije matrassen voor een gezond binnenklimaat We slapen gemiddeld 25 jaar van ons leven. Dat is ongeveer een kwart van ons leven. Na één nacht slecht slapen, merk je vervelende effecten. Een nieuw matras kan helpen om slaap te verbeteren. Laat een nieuwe matras echter wel 72 uur buiten luchten, zegt het RIVM. ...
Lees meer »