Bedaffair Dekbed Lente/Herfst ECO DONS Verantwoord Dons

Bedaffair Dekbed Lente/Herfst ECO DONS Verantwoord Dons

Een heerlijk zacht donzen ECO DONS dekbed voor de nachten in lente en herfst. Voor de meeste mensen is dit donzen dekbed geschikt voor het hele jaar. Zeker in centraal verwarmde huizen. De tijk is gemaakt van 100% biologisch katoen. Gevuld met verantwoord eendendons is dit lente - herfst dekbed slaap je onder dit dekbed elke nacht als een roos.

De luxe tijk van het donzen dekbed ECO DONS is gemaakt van zijdezacht biologisch batist katoen. Biologisch batist katoen neemt 5x sneller vocht op en laat het 2x sneller los dan dekbedden met een gewone katoenen tijk. De donzen dekbedden van Bedaffair slapen dus heerlijk droog en comfortabel. Bovendien weet u dat het dons 100% verantwoord is en diervriendelijk verkregen, door het Downpass keurmerk.

  Downpass certificaat      

Omschrijving

Specificaties lente/herfst dekbed ECO DONS

Merk: Bedaffair
Materiaal: 70% verantwoord eendendons 30% verantwoorde eendenveertjes, biologisch katoen
Warmteklasse: 3
Geschikt voor: het hele jaar en de lente en zomer
Maten: 140x220 cm / 200x220 cm / 240x220 cm
Soort: lente - herfst
Vulgewicht:
140x220 cm: 520 g
200x220 cm: 740 g
240x220 cm: 900 g
Kleur: wit
Materialen: Vulling: Verantwoord 70% eendendons en 30% eendenveertjes
Tijk: 100% biologisch batist katoen 100 Nm
(100 Nm betekent: de draaddikte van de tijk: 1 gram katoen 100 meter lengte.
Model: 4 seizoenen: cassette
Gewichtsklasse: Licht
Levensduur: Ca. 5-8 jaar
Onderhoud: Volg de donzen dekbed onderhoudstips van Bedaffair. Dekbed dagelijks opschudden. Het dekbed kan in de wasmachine tot 60 graden, wij adviseren 40 graden. Dan in de droger met 2 of 3 tennisballen. U kunt het dekbed ook laten stomen/wassen bij de stomerij.

Handgemaakt Hollands vakmanschap

Het biologisch dons dekbed ECO DONS wordt op traditionele wijze gemaakt in Nederland. Het verantwoorde eendendons dekbed komt van Europese eenden, Noord-Duitse om precies te zijn. De soepele tijk is gemaakt van 100% biologisch batist katoen met een Nm 100 kwaliteit.

Model en stikwijze van het ECO DONS dekbed

Het biologisch donzen dekbed ECO DONS bestaat uit vakjes. Elk vakje wordt met de hand op ambachtelijke wijze gevuld. Door deze techniek blijft het dons van het dekbed perfect op zijn plaats. Indien nodig kan het biologisch donzen dekbed ECO DONS bijgevuld worden.

De donzen dekbedden verkrijgbaar bij Bedaffair worden per vak een voor een gevuld en kunnen dus nagevuld worden. Als u achteraf een te koud donzen dekbed heeft gekocht kan het eenvoudig aangepast worden naar uw wens. Door deze tevredenheidsgarantie bent u zeker van uw ideale warmte isolatie.

Voordelen ECO DONS dekbed lente/herfst

- Warm en comfortabel licht in gewicht
- Ademend
- Zeer duurzaam door verantwoord dons en tijk van biologisch katoen
- Heerlijk zacht en soepel
- Huidvriendelijk
- Ecologisch verantwoord geproduceerd volgens Öko-Tex Standaard 100
- 100% natuurlijk materiaal en biologisch afbreekbaar

Diervriendelijk dons met Downpass keurmerk

Het Downpass keurmerk en certificaat staat voor hoge kwaliteit van dons en veren èn dat er zeer strenge criteria zijn bij het houden van (water)dieren en verkrijgen van dons en veren. Zo is het niet toegestaan om dieren in kooien te houden of onder dwang te voeren, het levend plukken van ganzen en eenden is verboden. Om te slagen voor de audit moet de fokkerij aan de volgende basisvoorwaarden worden voldaan: de stallen moeten adequaat zijn, de dieren moeten voldoende voer en vers water krijgen, de dieren moeten beschermd worden tegen ziekten en natuurlijke vijanden en verzorgd worden door vakkundig personeel. Om de fokkerijen te controleren vinden er regelmatig zowel aangekondigde als niet aangekondige audits plaats.

Daarnaast wordt de kwaliteit van het product met dit certificaat getest door officiële test instituten onder notarieel toezicht. Er wordt o.a. beoordeeld of de op het label vermelde hoeveelheid dons in het dekbed/kussen aanwezig is. Verdere informatie daarover vindt u op Downpass.com.

Meer informatie
levertijd Op voorraad

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigating through the elements of the carousel is possible using the tab key. You can skip the carousel or go straight to carousel navigation using the skip links.
4 seizoenen dekbed, duurzaam dekbed, warmteklasse 3, diervriendelijk dons, donzen dekbed van Bedaffair
€ 559,00

Slaap advies en inspiratie


Welke wol kriebelt wel of niet?
Welke wol kriebelt wel of niet?
Welke wol kriebelt wel of niet? Dr. M.D. Njoo van Huidarts.com zegt dat natuurlijke dierlijke vezels zoals wol en zijde, en natuurlijke plantaardige vezels zoals katoen en linnen zelden allergische reacties veroorzaken. Een allergische reactie op natuurlijk materialen komt weinig tot niet voor. Uit wetenschappelijk onderzoek blijken de synthetische chemische middelen in kleding, meubels en verf een allergische reactie uitlokken. ...
Lees meer »
Hoe gezond slaap jij? Doe de test
Hoe gezond slaap jij? Doe de test
Test je slaapkwaliteit en kom er achter hoe gezond jij slaapt   Slaap is enorm belangrijk voor jouw gezondheid en welzijn. Het gaat niet alleen over hoeveel uur je slaapt, maar ook de kwaliteit van je slaap. Goede slaapgewoonten kunnen je helpen om uitgerust en energiek wakker te worden. Alvast enkele tips om je slaapkwaliteit te verbeteren Regelmatige slaaptijden: Ga elke dag op dezelfde tijd naar...
Lees meer »
Lokaal ambachtelijk maatwerk voor elk type slaper
Lokaal ambachtelijk maatwerk voor elk type slaper
Bedden met lokaal maatwerk voor elk type slaper Bij Bedaffair geloven we in de kwaliteit vaan lokaal ambachtelijk vakmanschap. Onze 100% natuurlijke matrassen, boxsprings, en massief...
Lees meer »
Matrassen zonder gifstoffen
Matrassen zonder gifstoffen
Advies van RIVM over matrassen Gifvrije matrassen voor een gezond binnenklimaat We slapen gemiddeld 25 jaar van ons leven. Dat is ongeveer een kwart van ons leven. Na één nacht slecht slapen, merk je vervelende effecten. Een nieuw matras kan helpen om slaap te verbeteren. Laat een nieuwe matras echter wel 72 uur buiten luchten, zegt het RIVM. ...
Lees meer »