Bio katoen kussen Vegan | Bedaffair

Bio katoen kussen Vegan | Bedaffair

Het vegan hoofdkussen is gevuld met biologisch katoen en de bio katoenen tijk heeft een rits. Katoen slaapt heerlijk koel en is makkelijk wasbaar. Het vegan hoofdkussen is voorzien van een binnenkussen gevuld met katoen en een losse kussensloop. Zowel het binnenkussen als de extra sloop hebben een rits.

Zo kan het vegan kussen aangepast worden naar uw eigen slaapcomfort. De biologisch katoen vulling van het kussen kunt u eruit halen, zodat het kussen voor u het prettigst ligt. Kortom, een vegan hoofdkussen om heerlijk op te slapen.

Eigenschappen vegan kussen van biologisch katoen

  • 100% plantaardig en biologisch
  • Vulling: 650 gr
  • Wasbaar op fijne was, 40 gr
  • Katoen neemt vocht op en is huidvriendelijk.
  • Anti-allergene werking.
  • Duurzaam en milieuvriendelijk, vrij van pesticiden en nare chemicaliën
  • GOTS gecerficeerd

Vegan  GOTS

Omschrijving

Productspecificaties biologisch katoenen hoofdkussen

Merk: Bedaffair
Materiaal: buitenste tijk gewatteerd met rits: 100% biologisch katoen.
Binnenhoes: biologisch katoen
Vulling: biologisch katoen.
Stevigheid: medium, aan te passen door vulling deels eruit te halen.
Maat: 40x60 cm en 40x80 cm
Vulgewicht: 650 gram
Hoogte: ca 11 cm
Type-slaper: zijslaper
Anti-allergeen: Ja
Onderhoud: De sloop van het kussen kan gewassen worden op maximaal 40 graden op fijne was. Lees hier meer onderhoud tips voor jouw kussen van natuurlijke materialen >

Koel slapen met katoen

Dit fijne katoenen kussen is uitermate geschikt voor mensen met een vegan lifestyle. Daarnaast is katoen heerlijk koel om op te slapen. Katoen heeft namelijk geen isolerende eigenschappen. Het kussen gevuld met biologisch katoen warmt dus moeilijk op. En dat betekent dat het kussen koeler en comfortabeler slaapt bij warme nachten. De tijk van het Bedaffair's katoen kussen is gewatteerd, heerlijk zacht en gemaakt van huidvriendelijk en ademend biologisch katoen.

100% plantaardig en bio

Net als tencel en linnen, is katoen een plantaardig product waar geen dieren aan te pas komen, ze zijn dus volledig vegan. Waar het tencel een 'man-made fibre' is (een kunstvezel vervaardigd uit eucalyptushout) is katoen een volledig natuurlijk materiaal dat afkomstig is uit Turkije of India.

Al het katoen van Bedaffair's kussens is afkomstig van gecontroleerde biologische teelt, het katoen is bovendien GOTS-gecertificeerd. Ook de tijk is van 100% biologisch katoen en voelt heerlijk zacht aan omdat het gewatteerd is met biokatoen. De kussensloop kunt u wassen op 40 graden op fijne was.

Het 100% biologisch katoen van de kussens is nooit in aanraking geweest met pesticiden en andere nare chemicaliën en daardoor schoon, veilig en huidvriendelijk. Het voldoet aan de strenge eisen van de Global Organic Textile Standard (GOTS). U weet dus zeker dat uw overtrek 100% eco is. Beter voor u en beter voor de wereld.

GOTS gecertificeerd hoofdkussen van bio katoen

Bedaffair werkt samen met kleine katoenboeren en bevordert biologische katoen teelt. Het GOTS gecertificeerde katoen is ingekocht volgens eerlijke handelsvoorwaarden. Een eerlijke prijs geeft de katoen boeren de ruimte om zelf aan de slag te gaan met milieuverbeteringen en sociale vooruitgang, zoals scholing voor hun kinderen. Zodat ook de allerarmsten in de keten beter worden als wij schoner en eerlijker willen slapen. Zo slapen we allemaal fijner.

Over Bedaffair

Bedaffair is de grootste duurzame bedden speciaalzaak van de Benelux. De eco beddenwinkel te Heemstede (Zuid Haarlem)is maar liefst 800 m2 groot. Bedaffair heeft 25 jaar expertise in ecologisch en natuurlijk slapen. U vindt zowel online als in de showroom prachtige massief houten bedden, matrassen (pocketvering en natuurlatex), ledikanten, boxsprings, kussens, dekbedden en beddengoed van de fairste en verantwoorde herkomst. 100% eco dus.

Meer informatie
levertijd ca 0 - 4 weken

Slaap advies en inspiratie


Welke wol kriebelt wel of niet?
Welke wol kriebelt wel of niet?
Welke wol kriebelt wel of niet? Dr. M.D. Njoo van Huidarts.com zegt dat natuurlijke dierlijke vezels zoals wol en zijde, en natuurlijke plantaardige vezels zoals katoen en linnen zelden allergische reacties veroorzaken. Een allergische reactie op natuurlijk materialen komt weinig tot niet voor. Uit wetenschappelijk onderzoek blijken de synthetische chemische middelen in kleding, meubels en verf een allergische reactie uitlokken. ...
Lees meer »
Hoe gezond slaap jij? Doe de test
Hoe gezond slaap jij? Doe de test
Test je slaapkwaliteit en kom er achter hoe gezond jij slaapt   Slaap is enorm belangrijk voor jouw gezondheid en welzijn. Het gaat niet alleen over hoeveel uur je slaapt, maar ook de kwaliteit van je slaap. Goede slaapgewoonten kunnen je helpen om uitgerust en energiek wakker te worden. Alvast enkele tips om je slaapkwaliteit te verbeteren Regelmatige slaaptijden: Ga elke dag op dezelfde tijd naar...
Lees meer »
Lokaal ambachtelijk maatwerk voor elk type slaper
Lokaal ambachtelijk maatwerk voor elk type slaper
Bedden met lokaal maatwerk voor elk type slaper Bij Bedaffair geloven we in de kwaliteit vaan lokaal ambachtelijk vakmanschap. Onze 100% natuurlijke matrassen, boxsprings, en massief...
Lees meer »
Matrassen zonder gifstoffen
Matrassen zonder gifstoffen
Advies van RIVM over matrassen Gifvrije matrassen voor een gezond binnenklimaat We slapen gemiddeld 25 jaar van ons leven. Dat is ongeveer een kwart van ons leven. Na één nacht slecht slapen, merk je vervelende effecten. Een nieuw matras kan helpen om slaap te verbeteren. Laat een nieuwe matras echter wel 72 uur buiten luchten, zegt het RIVM. ...
Lees meer »