bedaffair is b corp certified

Bedaffair is B Corp

Bedaffair is trots, want in juli 2022 kreeg Bedaffair de B Corp-certificering. B Corp is een organisatie die bedrijven over de hele wereld helpt om hun positieve impact te verbeteren en dit ook te meten. Alleen bedrijven die aan hoge kwaliteit sociaal en duurzaam ondernemen doen, mogen zich officieel B Corp noemen. Hoe Bedaffair dit doet? Wij vertellen als over de B Corp in Bedaffair.

B Corp als overkoepelend duurzaamheids-keurmerk

B Corp word je niet zomaar. Het proces om deze certificering te ontvangen was lang en zeer uitgebreid. Gelukkig laat onze positieve impact harde en mooie cijfers zien. We zijn dan ook dankbaar dat Bedaffair zich mag aansluiten bij de groep van ongeveer 4000 B Corp bedrijven wereldwijd. In deze groep vind je grote bedrijven zoals The Good Roll, Fairphone en Tony's Chocolonely. 

Wat is nu het nut van nog een keurmerk? Uiteraard heeft bedaffair al veel duurzame keurmerken. Maar B Corp spant de kroon. Zij zijn het overkoepelende internationale duurzaamheids keurmerk. B Corp is een keurmerk dat de gehele bedrijfsvoering onder de loep neemt, zowel de producten die Bedaffair maakt als het werknemersbeleid als onze omgang met klanten en leveranciers. Andere keurmerken, zoals GOTS zijn specialist; zij kijken kritisch naar een onderdeel van ons bedrijf. GOTS kijkt bijvoorbeeld specifiek naar onze duurzame rauwe grondstoffen.

Wat is B Corp?

B Corp is een internationale organisatie die duurzame bedrijven certificeert en beoordeelt. De B Corp-certificering is een aanduiding dat een bedrijf voldoet aan hoge normen van geverifieerde prestaties, verantwoordelijkheid en transparantie over factoren van personeelsbeloningen en liefdadigheidsgiften tot supply chain-praktijken en inputmaterialen.

De missie van B Corp wordt mooi verbeeld in dit filmpje:

 

 

Waarom is B Corp van belang voor Bedaffair?

Vanaf de start van Bedaffair zijn de impact op milieu, mens en dier onze kernwaardes en richtingaanwijzers. B Corp helpt ons inzichtelijk te maken of goede bedoelingen ook echt zo goed zijn als wij denken. En dit is waarom Bedaffair besloot om B Corp te worden:

Objectief impact meten

De certificering laat zien dat we aan standaarden van een externe partij voldoen, zo zijn we betrouwbaar voor de duurzame slapers en ook meer objectief. Niet alleen wij denken nu dat we duurzaam zijn, maar ook de internationale organisatie B Corp laat zien dat we impact maken.

Inzicht in impact cijfers

Om de certificering te verdienen, doorloop je als bedrijf een uitgebreide lijst aan vragen over onze productie keten en werkwijzes. Hiervan moet je ook hard bewijs laten zien. Zo krijgen wij ook inzicht in onze impact en productie, waardoor we nog beter kunnen groeien als duurzaam bedrijf.

Duurzaam ondernemen promoten

Wij vinden dat elke onderneming duurzaam en sociaal zou moeten ondernemen. Door de B Corp familie te laten groeien, zetten we een kleine stap om duurzaam en sociaal ondernemen nog populairder te maken.

Leren van andere duurzame ondernemingen

Door ons aan te sluiten bij B Corp leren wij ook van andere duurzame bedrijven en kunnen we nog veel leren van de rest.

 

Bedaffair, samen maken we slapend impact. Designed by nature.