Onderdeken turf matrasbeschermer | Bedaffair

Onderdeken turf matrasbeschermer | Bedaffair

Ontdek de turf onderdeken die bescherming biedt tegen elektromagnetische straling. Bij hooggevoeligheid kan het rust bieden bij het slapen. Al sinds de jaren '20 is turf vezel of wollegras een zeer bekend product binnen de Antroposofie bij bescherming van straling en het geven van een gevoel van omhulling bij hooggevoeligheid.

Turf beddengoed voor hooggevoelige slapers

De onderdeken met 100% turf en biokatoen wordt veel gebruikt bij hooggevoeligheid en gevoeligheid voor elektromagnetische straling. Hooggevoeligen hebben moeite met het verwerken van de vele prikkels en indrukken van de overweldigende wereld. Binnen de antroposofische geneeskunde is het gebruik van turfolie (Moor of Solum uliginosum) bekend en wordt gebruikt zodat mensen die te open staan zich meer kunnen afsluiten voor hun omgeving.

Omschrijving

Productspecificaties turf onderdeken

Type: Onderdeken / matrasbeschermer
Materiaal: Wollegras/turf en een tijk van 100% biologisch katoen (GOTS)
Kleur: ecru
Maat: Alle gangbare maten. Andere maten zijn ook mogelijk, neem hiervoor contact met ons op.
Wasbaar: Nee, luchten is het allerbeste voor dit antiseptische doch gevoelige materiaal.
Hypoallergeen: Ja, geschikt voor allergie gevoelige mensen en kinderen.
Keurmerk: kbA (kontrolliert biologische Anbau)
Extra: Sterk verwarmend, antibacterieel, laadt niet elektromagnetisch op. Gunstig effect op elektromagnetische straling.

100% biologisch katoenen hoes

Het 100% biologisch katoen van de onderdeken zijn duurzaam geproduceerd zonder gebruik van formaldehyde. De onderdeken is nooit in aanraking geweest met pesticiden en andere nare chemicaliën en dus schoon, veilig en zeer huidvriendelijk. Het katoen van deze onderdeken is 100% biologisch. Beter voor u en beter voor de wereld.

Turf onderdeken: omhullend, biologisch katoen en verrijkt wollegras

Wereldwijd uniek antroposofisch en biologische onderdeken dat heerlijk verwarmend werkt zonder dat het te warm wordt. Met speciale biologische processen is het wollegras (turf) verrijkt waardoor de gemummificeerde vezel buigzaam en flexibeler wordt. Het antroposofisch en biologische kindermuts geeft rust, is comfortabel en zacht, heerlijk warm net als neutraliseert schadelijke straling.

Hoe werkt een turf onderdeken afwerend tegen schadelijke invloeden zoals straling?

Door het gehalte aan kiezelzuur en bruingekleurde huminstoffen, een donkere koolstof, kunnen turfvezels korte golven, energierijke straling zoals UV-licht, elektrosmog en radioactieve straling omzetten in, niet schadelijke, lange golf warmtestraling.
De turf vezel van een dekbed of onderdeken geeft de mens een omhulling, die in zekere zin overeenkomt met fysiologische omstandigheden van de menselijk huid. Ook in onze huid bevindt zich relatief veel kiezelzuur en onze melanine vormende pigmentcellen zijn verwant aan het huminstoffensysteem. UV-licht is bijvoorbeeld een korte golvende straling. Ook onze huid kan het kort golvige UV-licht omzetten in lange golven. Het is het bruine pigment dat ons beschermt tegen de levensbedreigende UV-licht straling, koud en onzichtbaar die ons laat verbranden maar ook ons dna schade kan toebrengen.  De kiezelzuur en huminstoffen in onze huid zijn verbonden met ons immuunsysteem. De kiezelzuur en het huminstoffensysteem in onze huid reageren op prikkels van buitenaf waarop ons immuunsysteem reageert (bruin worden). Om ons immuunsysteem te ondersteunen en te helpen tegen schadelijke invloeden, zoals elektromagnetische en korte golvende straling binnenshuis, is een turfwollen dekbed of onderdeken voor baby’s, kinderen en volwassenen een oplossing.

Traditionele technieken

De biologische katoen en de verrijkte turf of wollegras worden in een heel klein dorpje in Duitsland gesponnen en verrijkt door een kleinschalig bedrijfje. In hun fabriekje in het biologisch-dynamische natuurgebied werken ze met traditionele homeopathische technieken en traditionele machines. De onderdeken wordt in Duitsland gebreid door een ambachtelijk bedrijf. De gereinigde en verrijkte turfvezel (wollegras) wordt zonder synthetische (hulp)stoffen of chemische middelen met de hand verwerkt. De wollegrasvezel is een turfvezel en 100% plantaardig. Het is alleen door natuurlijke ecologische processen gemummificeerd.

Bouwbiologie elektromagnetische straling

Elektromagnetische straling vormt een onnodige belasting voor ons lichaam en kan mogelijk zelfs ernstige risico's voor onze gezondheid vormen. Bij wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat verrijkt turf vezel (wollegras) bio-energetische beschadiging door technisch opgewekte stralingsvelden en door hoogpathogene stoor zones fysiek te demonstreren is. Kortom, de werking van turf bedtextiel of wollegras textiel is aantoonbaar.

Meer informatie
levertijd ca 0 - 8 weken

Slaap advies en inspiratie


Welke wol kriebelt wel of niet?
Welke wol kriebelt wel of niet?
Welke wol kriebelt wel of niet? Dr. M.D. Njoo van Huidarts.com zegt dat natuurlijke dierlijke vezels zoals wol en zijde, en natuurlijke plantaardige vezels zoals katoen en linnen zelden allergische reacties veroorzaken. Een allergische reactie op natuurlijk materialen komt weinig tot niet voor. Uit wetenschappelijk onderzoek blijken de synthetische chemische middelen in kleding, meubels en verf een allergische reactie uitlokken. ...
Lees meer »
Hoe gezond slaap jij? Doe de test
Hoe gezond slaap jij? Doe de test
Test je slaapkwaliteit en kom er achter hoe gezond jij slaapt   Slaap is enorm belangrijk voor jouw gezondheid en welzijn. Het gaat niet alleen over hoeveel uur je slaapt, maar ook de kwaliteit van je slaap. Goede slaapgewoonten kunnen je helpen om uitgerust en energiek wakker te worden. Alvast enkele tips om je slaapkwaliteit te verbeteren Regelmatige slaaptijden: Ga elke dag op dezelfde tijd naar...
Lees meer »
Lokaal ambachtelijk maatwerk voor elk type slaper
Lokaal ambachtelijk maatwerk voor elk type slaper
Bedden met lokaal maatwerk voor elk type slaper Bij Bedaffair geloven we in de kwaliteit vaan lokaal ambachtelijk vakmanschap. Onze 100% natuurlijke matrassen, boxsprings, en massief...
Lees meer »
Matrassen zonder gifstoffen
Matrassen zonder gifstoffen
Advies van RIVM over matrassen Gifvrije matrassen voor een gezond binnenklimaat We slapen gemiddeld 25 jaar van ons leven. Dat is ongeveer een kwart van ons leven. Na één nacht slecht slapen, merk je vervelende effecten. Een nieuw matras kan helpen om slaap te verbeteren. Laat een nieuwe matras echter wel 72 uur buiten luchten, zegt het RIVM. ...
Lees meer »