SALE Baby ledikant matras Lara Plus 70x140 Prolana

SALE Baby ledikant matras Lara Plus 70x140 Prolana

Het babymatras 70x140 cm van Prolana is opgebouwd uit 3 fijne natuurlijke materialen. Natuurlatex, kokos en biologische scheerwol werken in dit ledikant matras samen aan een natuurlijk, comfortabel biologisch babymatras.

De twee zijdes van het LARA Plus baby matras

Eén zachtere zijde door de flexibele natuurlatex, de andere zijde is van stabiele doch veerkrachtige gelatexeerde kokos.

Naar behoefte kan de matras LARA Plus gekeerd worden en daarmee het ligcomfort variabel maken. Voor kinderen die het snel warm hebben adviseren we de kokosvezel kant boven te leggen.

  • De 100% bio-katoen matrashoes is wasbaar op 60 graden
  • Vocht en warmte regulerende bio wol
  • Hoogte matras: 8 cm
  •  

KIJK TIP >> RTL4 Hey Baby op bezoek bij Bedaffair voor tips over het beste kindermatras en babybed

Fair Trade rubber Biologische wol Biologisch katoen

Omschrijving

Belangrijke specificaties van ledikant matras LARA Plus

Merk: Prolana
Afmetingen: 70x140
Kleur: Off white
Kern: 2,5 cm 100% gelatexeerd kokos en 4 cm 100% Fair Trade natuurlatex
Tijk: 100% katoen. kbA gecertificeerd GOTS, jacquard, met driezijdige ritssluiting.
Wasbaar: Ja, op 60 graden.
Totale matrashoogte: 8 cm

Keerbaar: Het matras is keerbaar.
Onderhoud: Laat het kindermatras ademen door de deken of het dekbed terug te slaan.
Gebruik een goede molton en matrasonderlegger onder en om het kindermatras, zodat het kindermatras zo schoon en droog mogelijk blijft.
Het matras nooit stofzuigen.
Keurmerken: kindermatras: QUL
Katoen en wol GOTS, kbA, kbT gecertificeerd (Kontrolliert biologische anbau, Kontrolliert biologische Tierhaltung)

Lees meer over de bijzondere eigenschappen van biologische wol >

 

Handgemaakt biologisch babymatras van kokos

 

De stabiele kokoskern is gelatexeerd en krijgt daardoor een flexibeler karakter. Verticaal veren de kokosvezels iets terwijl het horizontaal star is. Door deze natuurlijke buigzaamheid is gelatexeerd kokos ideaal voor wiegmatrassen, babymatrassen en kindermatrassen. Het ligoppervlak is elastisch, de zijden niet. Knietjes of armpjes van uw baby kunnen daardoor niet verstrikt raken tussen de wieg en het matras.

Hoes van de matraskern in biologisch scheerwol

 

Bij ledikant matras LARA Plus van Prolana kunt u de kokos/natuurlatex kern laten omhullen met biologische scheerwol. Katoen is iets koeler en luchtiger en geeft geen klachten bij allergie.stabiele warmte af te geven, en neutraliseert schadelijke stoffen uit de lucht. Natuurlijke materialen zorgen voor een perfect slaapklimaat met een uitgebalanceerde gezonde temperatuur en vochtbalans.

 

Babymatras met wasbare bio katoenen hoes

 

De bio-katoenen hoes, voorzien van een driezijdige rits, is eenvoudig afneembaar en wasbaar tot 60 graden. Deze functie maakt het bijzonder geschikt voor kinderen die last hebben van allergieën, omdat het regelmatige reiniging toelaat om allergenen te minimaliseren.

Duurzame Ledikant Matrassen met natuurlatex

 

Voor de natuurlatex matrassen van Prolana wordt Fair Trade rubber van FSC gecertificeerde rubberbomen gebruikt. De katoen is kbA gecertificeerd en afkomstig van biologische landbouw. Met de koop van een Prolana matras ondersteunt u dus de Fair Trade-Projecten van Fair Rubber.

Lees hier meer over het keurmerk Fair Rubber >

 

De Premium kwaliteit van Prolana

 

Van baby slaapzak tot dekbed, van matras tot hoofdkussen - elk Prolana product levert een actieve gezondheidsbijdrage. Want Prolana gebruikt uitsluitend natuurlijke materialen. Het bedrijf verwerpt agrarische chemie, zoals pesticiden en chemische meststof. En dat komt niet alleen ten goede van u, als ook van alle mensen, die meewerken aan de ontwikkeling en productie van een Prolana produkt. Een wereld die vrij is van schadelijke stoffen is reeds lang verleden tijd. Daarom worden alle Prolana producten streng getest door onafhankelijke laboratoria. En dat betekent dat Prolana producten zo arm als mogelijk zijn aan schadelijke stoffen. Waar mogelijk gebruikt Prolana biologisch gecertificeerde grondstoffen. De natuurlijke materialen, welke nog geen biologische certificering kunnen krijgen, worden ingekocht bij bedrijven, die de eigenaren van Prolana persoonlijk kennen. De gehele productieketen, die start bij de ruwe materialen, komt overeen met de standaarden van IVN, GOTS, en FSC®.

 

Vakmanschap van Prolana uit Duitsland

 

Alle Prolana eco matrassen worden met de hand gemaakt in de eigen werkplaats in Duitsland vlakbij de Bodensee.

Meer informatie
levertijd Direct leverbaar

Slaap advies en inspiratie


Welke wol kriebelt wel of niet?
Welke wol kriebelt wel of niet?
Welke wol kriebelt wel of niet? Dr. M.D. Njoo van Huidarts.com zegt dat natuurlijke dierlijke vezels zoals wol en zijde, en natuurlijke plantaardige vezels zoals katoen en linnen zelden allergische reacties veroorzaken. Een allergische reactie op natuurlijk materialen komt weinig tot niet voor. Uit wetenschappelijk onderzoek blijken de synthetische chemische middelen in kleding, meubels en verf een allergische reactie uitlokken. ...
Lees meer »
Hoe gezond slaap jij? Doe de test
Hoe gezond slaap jij? Doe de test
Test je slaapkwaliteit en kom er achter hoe gezond jij slaapt   Slaap is enorm belangrijk voor jouw gezondheid en welzijn. Het gaat niet alleen over hoeveel uur je slaapt, maar ook de kwaliteit van je slaap. Goede slaapgewoonten kunnen je helpen om uitgerust en energiek wakker te worden. Alvast enkele tips om je slaapkwaliteit te verbeteren Regelmatige slaaptijden: Ga elke dag op dezelfde tijd naar...
Lees meer »
Lokaal ambachtelijk maatwerk voor elk type slaper
Lokaal ambachtelijk maatwerk voor elk type slaper
Bedden met lokaal maatwerk voor elk type slaper Bij Bedaffair geloven we in de kwaliteit vaan lokaal ambachtelijk vakmanschap. Onze 100% natuurlijke matrassen, boxsprings, en massief...
Lees meer »
Matrassen zonder gifstoffen
Matrassen zonder gifstoffen
Advies van RIVM over matrassen Gifvrije matrassen voor een gezond binnenklimaat We slapen gemiddeld 25 jaar van ons leven. Dat is ongeveer een kwart van ons leven. Na één nacht slecht slapen, merk je vervelende effecten. Een nieuw matras kan helpen om slaap te verbeteren. Laat een nieuwe matras echter wel 72 uur buiten luchten, zegt het RIVM. ...
Lees meer »