Maritieme woonstijl met duurzaam interieur

Inspiratie voor de duurzame Maritieme Woonstijl

De charmes van de zee in je slaapkamer

De maritieme stijl draait om zacht blauw, beige en wit. Natuurlijke materialen en accessoires die doen denken aan de rustgevende zee en het strand. Deze stijl ademt luxe, comfort en rust. Ideaal om te combineren met een duurzame woonstijl.

Maritieme Kleuren: De Echo van de Zee

De primaire kleurstelling in een maritiem interieur is duidelijk: blauw en wit. Deze kleuren roepen het gevoel op van de blauwe zee met witte schuimkopjes en de traditionele blauw-wit gestreepte zeemanshirts. Denk aan zachtblauwe dekbedovertrek van bio katoen, linnen of hennep. Met een lichte beige plaid over het bed.

  Bekijk blauw linnen beddengoed     Bekijk de plaids 


Blauw eco beddengoed

Natuurlijke Materialen voor een maritieme look in de slaapkamer

Omring jezelf met materialen die je dicht bij de zee brengen. Denk aan duurzaam massief hout, linnen of jute vloerkleden.

Zand, kalk en rotan passen ook perfect in een maritiem interieur. Authentieke materialen met een geleefde look, zoals houten bedden met karakteristieke houttekeningen.

 De jute vloerkleed    Het eikenhouten Amsterdam bed 

 

 

Combinatie van stijlvol interieur en duurzaamheid

De maritieme stijl gaat niet alleen over esthetiek, maar ook over duurzaamheid. Door te kiezen voor natuurlijke en gerecyclede materialen, draag je ook bij aan gezondere zeeën en stranden. Zonder plastic of microplastics uit synthetische stoffen.

Denk aan duurzame houten meubels, ecologische stoffen of textiel gemaakt van gerecycled katoen. Zo combineer je de liefde voor de zee met een stijlvol slaapkamerinterieur.

Laat je inspireren door onze duurzame stylisten

Meer weten over hoe je jouw favoriete interieur kan combineren met een duurzame levensstijl? Neem contact op met onze experts. We helpen je graag en adviseren je persoonlijk.
 

 Meer over Bedaffair    Neem contact op