Impact onderneming Bedaffair spreekt op interieur evenement C-Bèta

CEO en co-founder van Bedaffair Marjolein VadersOp 23 juni 2021 werd bij C-Bèta te Hoofddorp het bio-based interieur evenement gehouden. Dat het toepassen van natuurlijke materialen en meubels in het interieur enorm veel voordelen heeft, werd op dit evement weer bevestigd door tal van koplopers en inspirerende sprekers.

Bedaffair bij C-Bèta - Duurzaam Interieur Evenement

CEO en co-founder van Bedaffair, Marjolein Vaders, was speciaal uitgenodigd door C-Bèta om een powerpitch van 3 minuten te geven. In deze pitch noemde zij mogelijkheden en de voordelen voor het produceren en van de gezondheid van zowel de mens als het milieu van circulaire bio-based matrassen en boxsprings. Bedaffair is namelijk 's werelds eerste fabrikant van circulaire biologische matrassen en boxsprings.

Vanaf de designfase denken de eigenaren Arend en Marjolein Vaders van Bedaffair na en ondersteunen daardoor ecosystemen, betalen de allerarmsten een eerlijke prijs en laten de slaper comfortabel én gezond slapen en wonen. Vrij van schadelijke stoffen. Vrij van plastic.

Duurzaam in teelt, in productie, in gebruik én in de afvalfase. Want alle natuurlijke grondstoffen van de Bedaffair matrassen en boxspring kunnen worden hergebruikt én gerecycled. En dat is uniek in de beddenbranche. Natuurlijke matrassen worden namelijk standaard verbrand. Alle recycling aandacht gaat naar synthetische matrassen. En daar hebben Arend en Marjolein een stokje voor gestoken.

Bekijk hier de circulaire bio-based matrassen van Bedaffair =>

Bekijk hier de ciruculaire bio-based boxsprings van Bedaffair =>

Na de pitch interviewde de innovatieadviseur Dirk van Deursen van het Koninklijke CBM (Centrale Branche van Meubelfabrikanten) Marjolein over de kansen en de problemen in de gangbare beddenindustrie. De reguliere beddenindustrie is sterk verbonden met de olie- en chemieindustrie en maken uitsluitend gebruik van fossiele grondstoffen. 'Zolang de beddenindustrie fossiele grondstoffen gebruikt, is er geen sprake van duurzaamheid noch een duurzaam matras.', aldus Marjolein Vaders.

Kijk hier het bio-based interieur evenement terug; Marjolein Vaders spreekt na ongeveer 60 minuten: