Onze leverancier Prolana is betrokken bij het „Living Wage Pilotproject“ met het Fairrubber Keurmerk. Dit betekent dat de directe loonkosten verhoogd worden van de medewerker die voor PROLANA produceert. En op dit moment is dat 20% meer dan het voorgeschreven minimumloon. Daarnaast krijgen de medewerkers een 13e maand uitgekeerd en dat is uniek bij Fairtrade projecten. Prolana is dus wereldwijd de grootste natuurlatex matras producent die Fair handelt.

Wat is Fairrubber?

In tegenstelling tot andere Fairtrade programma’s betalen de fabrikanten en producenten geen provisie om op de Fair Rubber register vernoemd te worden. Sinds het begin van het Fair Rubber project heeft Prolana inmiddels meer dan € 150.000,- betaald aan de arbeiders op de natuurrubber plantages. Uniek: bij deze uitbetaling mogen zij zelf weten waar het geld wordt ingezet (in vergelijking met donaties aan Fairtrade projecten).

- Wij vinden dit een bewonderenswaardig initiatief van Prolana en zijn trots om het énige verkooppunt van Prolana hoogwaardige natuurlatex matrassen in Nederland te zijn.
- Omdat de Nederlandse wet voorschrijft dat iedere fabrikant zélf de verantwoordelijkheid draagt om een schadelijk of gifvrij, ecologisch en wellicht ook Fair Trade artikel te produceren – is het de vraag of fabrikanten voor hoge marges en ruime subsidies kiezen (denk aan olie) óf eerlijk en fair voor alle medewerkers in de keten.
- Hoe meer fabrikanten zich aansluiten bij Fair Rubber én het Living Wage Pilotproject, hoe gelijkwaardiger het loon niveau van vrouwen en mannen in India en Sri Lanka wordt.

PROLANA – Fair Trade Pionier in natuurrubber / natuurlatex

PROLANA biedt een uitgekiend slaapsysteem waar het natuurlatex matrassen betreft. Het ligcomfort onderscheidt zich van alle andere natuurlatex aanbieders. De matras collectie bestaat uit natuurlatex of een combinatie van natuurlatex en kokos vezel. Natuurlatex biedt zowel flexibiliteit als ondersteuning, en dat is heerlijk voor de wervelkolom. Goed voor uw lichaam en geest én voor de armsten in de wereld.

Bekijk hier de natuurlatex matrassen van Prolana.

Met een natuurlatex matras van PROLANA doet u niet alleen uzelf een groot plezier en gunt u uzelf een heerlijke nachtrust. Ook de arbeiders op de rubberplantages in India en Sri Lanka gunt u dan een hoger loon, wat direct invloed heeft op verbetering van hun levensomstandigheden.

De levensomstandigheden van arbeiders op rubberplantages in India en Sri Lanka mogen verschillend zijn, het levensdoel van deze mensen verschilt niet met dat van ons. Ook de arbeiders op rubberplantages willen een veilige toekomst voor hun kinderen en financiële zekerheid bij ouderdom. Dáárom hebben de arbeiders de Fair Trade premie nodig.

Fair Rubber logo