Yakwol uit Tibet

De Tibetaanse yak is van groot belang voor het Tibetaanse volk, met name de nomaden. De yak geeft hen voor een groot deel de mogelijkheid om zich te voorzien in hun levensonderhoud en voedselvoorziening. De melk, de melkproducten van de yak zijn belangrijke onderdelen van het Tibetaanse dieet. Boter en yoghurt zijn altijd aanwezig.

 

De zachte, soepele Yakwol dekbedden

De yak heeft een dikke, langharige zwarte, chocolade tot witte vacht. Met deze vacht zijn ze in staat de extreme kou in Tibet te weerstaan. Met een diameter van 15-20 micron, is de yak wol vergelijkbaar qua lichtheid en dunheid met kashmir. 

Yakwol is echter veel betaalbaarder dan kashmir wol dekbed. De zachtheid van de Yak wol is te vergelijken met merinowol.

Diervriendelijkheid en duurzaamheid

De diervriendelijkheid en duurzaamheid van een Yak wollen dekbed is te vergelijken met een kamelenhaardekbed. Er wordt dus geen yak gedood of mishandeld, de wol wordt zonder pijn geplukt wanneer het dier verhaard.

De wol wordt niet geschoren, maar tijdens de rui uitgekamd waardoor het dierenwelzijn voorop staat.

Yakwol dekbed is hypo-allergeen

Van nature is yak wol hypoallergeen, doordat de vocht- en warmteregulatie uitmuntend is en de ventilerende kwaliteiten dus erg hoog zijn. Een yak wol dekbed helpt ons lichaam om, tijdens het slapen, warmte beter te reguleren en vocht te laten verdampen zodat we altijd droog, hygiënisch en comfortabel slapen.

 De wol van een yak is ook heel sterk, dus een dekbed zal extra lang mee gaan. Bijzonder aan yak wol is dat deze geen geuren opneemt, altijd fris en fruitig wakker worden dus.

 

 Bekijk hier ons Yak wollen dekbed >