Bedaffair statement van de Dopper Wave

Valt je iets aan ons op? Dat kan. Want vanaf vandaag kiezen wij ervoor om wegwerpwaterflesjes te verbannen uit onze showroom en kantoor. 
Goed nieuws, toch? Dat denken wij ook. Wij geloven dat we met kleine, dagelijkse handelingen kunnen voorkomen dat grote hoeveelheden wegwerpwaterflessen in onze oceanen belanden. Daarom hebben wij ons aangesloten bij de Dopper Wave!

Wegwerpwaterflessen zijn vanaf nu verbannen bij Bedaffair.

Als trotste sociale onderneming, doet Bedaffair mee aan de Dopper Wave. Wij hebben de verklaring ondertekend om:
1. Wegwerpwaterflessen uit onze organisatie te bannen
2. Collega’s en bezoekers aan te moedigen kraanwater te drinken waar en wanneer dat kan
3. Iedereen eraan te herinneren om altijd zijn/haar herbruikbare waterfles bij zich te hebben
4. Andere organisaties en mensen te inspireren om zich ook aan te sluiten bij de Dopper Wave

Dit betekent dus dat je vanaf nu geen wegwerpwaterflesjes meer zult vinden in onze winkel en kantoor te Heemstede.
Door wegwerpwaterflessen te verbannen, kunnen we wel honderden wegwerpflessen per jaar besparen. Hoezee!

Waarom we dit doen

Elke minuut belandt er een vrachtwagen vol plasticafval in onze oceanen. In diezelfde minuut worden er wereldwijd 1 miljoen plastic wegwerpflesjes verkocht. (Oei.) Gelukkig kunnen wij daar wat aan doen en ons steentje bijdragen aan de strijd tegen plasticvervuiling. Want niet alleen is ons matrassen, bedden en beddengoed aanbod 100% vrij van plastic en andere synthetische stoffen, ons team is nu ook wegwerpplastic vrij!

Een aantal feiten en cijfers

• Elke minuut worden er wereldwijd 1 miljoen plastic wegwerpflesjes gekocht. Daar doen wij niet langer aan mee!
• Wegwerpwaterflessen worden gemaakt van olie en andere fossiele brandstoffen afkomstig uit een zeer vervuilende industrie.
• Slechts 9% van al het geproduceerde plastic is ooit gerecycled. De rest wordt gestort op een vuilnisbelt, verbrand of eindigt als zwerfafval.
• 8 miljoen ton plastic eindigt elk jaar in onze oceanen. Dat verklaart waarom 80% van al het afval in de oceanen uit plastic bestaat (en daarvan is 49% wegwerpplastic).
• Tenzij we nu iets doen, schat men in dat in 2050 het gewicht aan plastic in de oceanen groter zal zijn dan het gewicht aan vissen.

Maar gelukkig is er ook goed nieuws.
Het moge duidelijk zijn, het tijd is voor actie. Voor ons betekent dit dat we nu, vandaag, alle wegwerpwaterflessen verbannen en ons aansluiten bij de Dopper Wave. Dat klinkt misschien weinig indrukwekkend in het grote (plastic)plaatje, maar we doen dit niet alleen. Want jij doet ook mee, toch?
Precies.

DOE OOK MEE!
Doe ook mee met het elimineren van plastic gebruik! Dat kan bijvoorbeeld door je aan te sluiten bij de Dopper Wave, en daarmee direct te beloven om geen eenmalige plastic waterflessen meer te gebruiken.

Lees hier meer over de plastic situatie en de plannen van Dopper.

Lees hier meer over de impact van Bedaffair

Geraadpleegde bronnen:
PEW (2020) Breaking the Plastic Wave: A comprehensive assessment of pathways towards stopping ocean plastic pollution. (lees hier)