Bedaffair geeft Workshop DIY Hennep - Wol Kussen Maken

Sinds 2013 maakt Bedaffair, Cruquiusweg 27a te Heemstede, op ambachtelijke wijze natuurlijke matrassen, dekbedden, kussens en boxsprings. “Bedaffair is de enige Nederlandse authentiek ambachtelijke beddenfabrikant van biologische circulaire matrassen, natuurlijke boxspring, massief houten bedden en ecologisch beddengoed. Wij werken uitsluitend met gezonde, natuurlijke en ademende materialen. Op 8 februari 2022 openen wij onze deuren voor een DIY hennep workshop en een experience tour.” Marjolein Vaders, co-founder Bedaffair.

WORKSHOP HENNEPWOL KUSSEN MAKEN

Bedaffair's ambachtelijk beddenmaker Arend Vaders geeft de workshop ‘DIY Hennep wol hoofdkussen maken’. De workshop wordt in de 800 m2 showroom van Bedaffair gegeven, deze is gevestigd aan de Cruquiusweg 27 a te Heemstede (Zuid Haarlem). Bedaffair heeft ook een Research & Development Centre in Beinsdorp, maar voor het evenement heeft Arend Vaders een ambachtelijk beddenatelier nagebouwd in de duurzame beddenwinkel. De animo voor de workshop was gelukkig gezellig groot, ook groepen wilde zich aanmelden.

Ondertussen benieuwd naar onze duurzame hennep dekbedden? Klik hier en bekijk onze ambacht in dekbedden.

EXPERIENCE TOUR

Naast de workshop heeft Arend een leuke en interessante Bedaffair experience tour gegeven. “Onze handgemaakte eco matrassen gaan tot wel 40 jaar mee. Zijn vrij van schadelijke stoffen en plastics. En in gebruik kunnen de duurzame matrassen worden gerepareerd, hergestoffeerd en uiteindelijk kunnen alle materialen worden hergebruikt en gerecycled. Onze ambachtelijk beddenmaker laat zien hoe en waarom wij de recyclebare matrassen op deze manier bouwen.” vertelt Marjolein. "Iedereen kan de natuurlijke materialen voelen, ervaren, ruiken en proberen.
Een unieke ervaring!"

WEEK VAN DE CIRCULAIRE ECONOMIE

Begin februari (7 tot en met 12 februari 2022) start de landelijke Week van de Circulaire Economie. Ondernemers en organisaties zetten fysiek of digitaal hun deuren open om consumenten en bedrijven mee te nemen in de circulaire economie. Een economie waarin grondstoffen opnieuw gebruikt kunnen worden. Dat is nodig om uitputting van de aarde tegen te gaan. Het hergebruik van grondstoffen draagt ook bij aan het slinken van afvalbergen.

BEDAFFAIR DUURZAAMHEID AWARDS 

De principiële, duurzame manier van ondernemen heeft Bedaffair al veel prijzen en nominaties opgeleverd. Zoals een plek in de shortlist van Circular Awards 2022 . Ook heeft het bedrijf de 33ste plek behaald in de KvK Innovatie Top 100 2021. “De erkenning van zowel consumenten en organisaties voor onze schone, natuurlijke matrassen en het circulaire ondernemen, is erg belangrijk.” Wij willen elke slaper gezond, duurzaam en buitengewoon comfortabel laten slapen. Daarnaast ook de vervuilende reguliere beddenindustrie verduurzamen en de daarmee verbonden, negatieve impact op mens, dier en milieu, verminderen. 

INTERESSE OM OOK EEN BEDAFFAIR WORKSHOP TE VOLGEN?

De interesse om de workshop te volgen is enorm groot. Daarom heeft Bedaffair besloten om het evenement met regelmaat terug te laten komen. Heb je interesse om individueel of met een groep onze workshop te volgen? Klik dan hier voor de twee-wekelijkse Bedaffair ochtendnieuwsbrief, dan ben je direct op de hoogte van de eerstvolgende workshop.

Wil je aanmelden om met een groep de workshop te doen? Klik dan hier en stuur ons een bericht!