Bedaffair komt met gerecyclede donzen dekbedden

Heerlijk, circulair slapen met de beste natuurlijke kwaliteit. Het dons is afkomstig uit kussens en dekbedden die worden ingezameld via kringloopbedrijven en particulieren. Voor de Bedaffair gerecyclede dekbedden wordt uitsluitend het dons van de hoogste kwaliteit met de hand geselecteerd. Daarna wordt het dons grondig gereinigd en gedroogd zodat de dekbedden dezelfde veerkracht en luchtigheid krijgen als een nieuw luxe dons dekbed.

Eerste beddenwinkel met grootste natuurlijke recyclebare slaapkamerassortiment

“De ‘Circular Down’-dekbedden collectie is een perfecte aanvulling bij onze bodemverrijkende recyclebare natuurlijke matrassen en ecologische boxsprings”, vertelt Marjolein, founder van Bedaffair. ‘Down’ verwijst naar het Engelse woord voor dons. “Net als dons werden tot voor kort afgedankte natuurlijke matrassen ook verbrand. Deze verspilling hebben wij drastisch verminderd met onze uitvinding bodemverrijkende matrassen en boxsprings. Nu worden niet alleen natuurlatex, katoen, wol en paardenhaar gerecycled maar ook dons en veren.” Het bedrijf wil de vervuilende beddenindustrie verduurzamen en de daarmee verbonden, negatieve impact op mens, dier en milieu, verminderen.

Iedereen kan ook via Bedaffair hun donzen dekbed of kussen laten recyclen. In de winkel of via een aankoop bij de Bedaffair webshop, kan een oud donzen dekbed en/of kussen teruggestuurd worden. Het bedrijf draagt er zorg voor dat al het dons en veren worden hergebruikt in hun dekbedden.

Bekijk hier Bedaffair's collectie gerecycled dons dekbedden >>

Geen voelbaar verschil

Er is geen voelbaar verschil tussen het ‘normale’ dons en het gerecyclede dons. De dekbedden zijn licht, luchtig, heerlijk warm en schoon – net als de andere slaapkamer producten van het bedrijf. Met een gerecycled dons dekbed werkt de consument actief mee aan een schone en duurzame wereld, zonder concessies op luxe en comfort. Alle voordelen van een normaal dons dekbed ervaart men ook bij een gerecycled dekbed.

Bedaffair Gerecycled Dekbed van diervriendelijk Dons

Gerecycled dons is superschoon en hypoallergeen

Bedaffair’s Circular Down dekbedden collectie doet wat betreft hygiëne niet onder voor nieuwe dons en veren. Uit laboratorium onderzoek blijkt dat het recycled dons en veren volgens de industriële standaard superschoon en hypoallergeen is. De maatstaf voor de reinheid is maar liefst 1000+ mm, terwijl de Europese norm minimaal 300mm voorschrijft voor de reinheid van dons en veren. Met grote regelmaat wordt het gerecycled dons van Bedaffair’s donzen dekbedden gecontroleerd door het onafhankelijke veren en dons laboratorium (IDFL) in Zwitserland.