Gestoffeerd bed Original natuurlijk duurzaam Bedaffair

Gestoffeerd bed Original natuurlijk duurzaam Bedaffair

Het Bedaffair Original bed is een meesterwerk van traditioneel Nederlands meubelambacht. Een bed waarin je comfortabel en gezond slaapt. Duurzaam comfort gecombineerd met modern design. 

Bedaffair belichaamt op hoog niveau het gebied van milieu, innovatie en esthetiek, terwijl design en natuur op bijzondere wijze worden samengevoegt. Het Original bed is een van de prachtige reflecties van de samenkomst van natuur en esthetisch design. 

De elegante lijnen versterken de natuurlijke charme van het bed Original. Original heeft een minimalistische look, maar is geavanceerd in ieder detail. De lounge chair is indrukwekkend in haar totale elegante design. Dankzij de verfijnde hoogte van het Original bed, is het flexibel en past het in vrijwel iedere slaapkamer. 

Personaliseer het Original bed naar uw wensen en behoeften. Er is keuze uit een serie stoffen van de Oslo en Leaf collecties, zodat u uw persoonlijke stijl tot leven brengt.

Circulair & Lokaal bed

Naast het de verfijnde uitstraling is het Original bed een volledig 'circulair lokaal' bed. Het massieve hout het Original bed zijn afkomstig van Nederlandse bomen. De stoffering is gemaakt van gerecycled katoen (Oslo) en gerecycled Italiaanse wol (Leaf).  Het reflecteert Bedaffair's belofte aan milieuvriendelijk, lokaal en circulair ambachtelijk meubel vakmanschap.

Meer weten over onze duurzame en circulaire werkwijze als natuurlijke beddenwinkel? Lees hier meer.

Geef toe aan gepersonaliseerd natuurlijk comfort en tijdloze circulaire elegantie met het Original bed van Bedaffair, waarin je iedere nacht overgeeft aan een rustgevende en gezonde slaap.

Prijsindicatie: 180x200 cm: € 2995 (Original bed incl. hoofdbord, metalen meubelpoten en Oslo stoffering)

Prijs op aanvraag
Omschrijving

Technische specificaties natuurlijk bed Original

Hoogte bedframe: 30 cm
Hoogte hoofdbord: 97 cm (van grond tot bovenkant hoofdbord)
Materialen: Lokaal Nederlands hout (houtsoort afhankelijk beschikbaarheid)
Stoffering: Gerecycled katoen collectie of gerecyclede wol collectie
Optie: lattenbodem (het Original bed wordt exclusief lattenbodem geleverd)


HOUT MET EEN UNIEK VERHAAL

Het Original gestoffeerd bed is gemaakt van lokaal hout. Zo voorkomen we dat Nederlandse bomen verdwijnen in een versnipperaar. Want veel lokale bomen zijn te bijzonder om simpelweg vernietigd te worden. Hout is namelijk veel meer dan materiaal. In onze bedden leeft een Nederlandse boom voort. Een leven het bestaan van deze boom is vastgelegd in jaarringen, noesten en verkleuringen. Bedaffair houdt van hout, van de unieke nerven en tekeningen, zoals de rimpels in een wijze oudere. Bedaffair verwerkt Nederlands hout op een waardevolle manier, zodat we de boom, die ons schaduw en zuurstof gaf, erkennen en eren. 

LOKAAL VERWERKT TOT UNIEKE PRODUCTEN

In Bedaffair's ambachtelijke meubelwerkplaats ontwerpen en maken we alle duurzame natuurlijke bedden, zodat jij gezond kan slapen. Elk stuk hout gaat door de handen van onze authentieke meubelmakers en wordt zorgvuldig bekeken en gecontroleerd. Want lokaal Nederlands hout is prachtig, maar vergt ook vakmanschap, omdat elke soort hout een eigen unieke verwerking vereist. Elke uniek stuk hout moet op de juiste manier worden toegepast, behandeld en afgewerkt. En daar is liefde en aandacht voor nodig. Wij houden van hout.

Stijlvolle duurzame stofkeuzes die past bij de slaapkamer

Bedaffair heeft keuze uit honderden natuurlijke meubelstoffen. De prijzen zijn inclusief stof Oslo, een prachtige hoogwaardige Spaanse recycled katoen meubelstof collectie in 7 kleuren. In onze showroom vind je ecologische recyclede stoffen met diverse kleuren en structuren. Voor 100% gerecyclede Italiaanse wol en Engels fluweel stoffen collecties geldt een toeslag. 

Ook is het mogelijk je eigen stoffen aan te leveren door een interieurarchitect of stylist. Speciale maatvoering van het gestoffeerde bed zijn op aanvraag en tegen meerprijs vaak mogelijk.

Het schone van 100% gerecycled katoen

Bedaffair's stoffencollectie Oslo is gemaakt van 100% gerecycled katoen. En daar zijn wij best trots op! Door een nieuwe techniek is het nu ook mogelijk om artikelen van 100% gerecycled textiel te maken. En daarvan hebben wij prachtige, zachte meubelstoffering van gemaakt. Bedaffair's meubelstoffering Oslo wordt van zogenaamde ‘pre-consumer waste’ gemaakt. Dat is een restproduct dat overblijft na de productie van andere katoenen artikelen. Deze katoen belandt dus niet op de afvalberg maar wordt ingezameld in Europa. In de fabriek in Spanje wordt het ook geweven tot meubelstof.

Recyclen is goed voor het milieu

Hoe meer we recyclen, hoe beter voor het milieu – dat geldt niet alleen voor Bedaffair's circulaire matrassen en boxspring maar ook voor katoen. Want als we onze oude kleding en andere textielresten recyclen tot nieuwe artikelen, in plaats van nieuw katoen te gebruiken, besparen we enorm veel water, ongezonde en schadelijke uitstoot bij het vervoeren van katoen van Azië naar Europa en grondstoffen.

In Nederland geproduceerd

Het gestoffeerde ledikant Original, de pocketveer matrassen en boxsprings van Bedaffair worden lokaal geproduceerd in Nederland. Wij gebruiken zoveel mogelijk Nederlandse en Europese grondstoffen, zoals Hollandse hennepvezel en Hollands hout. Onze ambachtelijke werkplaats waar het duurzame gestoffeerde bed Original bevindt zich in onze pand in Heemstede. Waar onze meubel / beddenmaker volledig volgens de circulaire en duurzame principes van Bedaffair vakwerk maakt.

Levering en bezorging

Bedaffair verzorgt de bezorging en optioneel de montage door geheel Nederland. Naast onze webwinkel, kunt u het assortiment van Bedaffair collectie in onze 800 m2 duurzame beddenwinkel bezichtigen te Heemstede. Vrij parkeren voor de deur. Makkelijk bereikbaar via openbaar vervoer vanaf station Hoofddorp en Haarlem.

Maak een showroom afspraak >

Meer informatie
levertijd ca 6 - 8 weken

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigating through the elements of the carousel is possible using the tab key. You can skip the carousel or go straight to carousel navigation using the skip links.
Eco boxspring VEGA Special Edition natuurlijke materialen Dormiente
€ 3.562,00
eco boxspring elegance van bedaffair, luxe boxspring van hoge kwaliteit en handgemaakt. boxspring met topper en matras.
Prijs op aanvraag
Bedaffair boxspring Superior
Prijs op aanvraag
Boxspring Grand ecologisch en aanpasbaar Bedaffair
Prijs op aanvraag

Slaap advies en inspiratie


Welke wol kriebelt wel of niet?
Welke wol kriebelt wel of niet?
Welke wol kriebelt wel of niet? Dr. M.D. Njoo van Huidarts.com zegt dat natuurlijke dierlijke vezels zoals wol en zijde, en natuurlijke plantaardige vezels zoals katoen en linnen zelden allergische reacties veroorzaken. Een allergische reactie op natuurlijk materialen komt weinig tot niet voor. Uit wetenschappelijk onderzoek blijken de synthetische chemische middelen in kleding, meubels en verf een allergische reactie uitlokken. ...
Lees meer »
Hoe gezond slaap jij? Doe de test
Hoe gezond slaap jij? Doe de test
Test je slaapkwaliteit en kom er achter hoe gezond jij slaapt   Slaap is enorm belangrijk voor jouw gezondheid en welzijn. Het gaat niet alleen over hoeveel uur je slaapt, maar ook de kwaliteit van je slaap. Goede slaapgewoonten kunnen je helpen om uitgerust en energiek wakker te worden. Alvast enkele tips om je slaapkwaliteit te verbeteren Regelmatige slaaptijden: Ga elke dag op dezelfde tijd naar...
Lees meer »
Lokaal ambachtelijk maatwerk voor elk type slaper
Lokaal ambachtelijk maatwerk voor elk type slaper
Bedden met lokaal maatwerk voor elk type slaper Bij Bedaffair geloven we in de kwaliteit vaan lokaal ambachtelijk vakmanschap. Onze 100% natuurlijke matrassen, boxsprings, en massief...
Lees meer »
Matrassen zonder gifstoffen
Matrassen zonder gifstoffen
Advies van RIVM over matrassen Gifvrije matrassen voor een gezond binnenklimaat We slapen gemiddeld 25 jaar van ons leven. Dat is ongeveer een kwart van ons leven. Na één nacht slecht slapen, merk je vervelende effecten. Een nieuw matras kan helpen om slaap te verbeteren. Laat een nieuwe matras echter wel 72 uur buiten luchten, zegt het RIVM. ...
Lees meer »