Damai organics biologisch bedlinnenDamai is een Nederlands eigentijds en vooruitstrevend beddengoedmerk. Damai Organics voert de duurzame bedlinnen collectie van Damai. Zij innoveren, zetten de trend en zijn zich er bewust van hoe zij produceren. Bedaffair biedt de biologisch katoenen bedlinnen collectie van Damai Organics aan.

De Damai Organics collectie bij bedaffair bestaat uit dekbedovertreksets, hoeslakens (percal en katoen satijn), hoeslakens topper, lakens en losse kussenslopen. 

Damai Organics beddengoed. Beter voor mensen. Beter voor het milieu.

Damai ziet klimaatverandering, duurzaamheid en het milieuvraagstuk niet als een politieke aangelegenheid, maar een gegeven waarin zij als organisatie eigen verantwoordelijkheid nemen. Deze visie heeft geleid tot een schitterende collectie biologisch katoenen eco beddengoed. Modieus ontworpen, in prachtige kwaliteiten en duurzaam geproduceerd.

Waarom biologisch katoen en verven met plantaardige verfstoffen.

Bij 100% katoen denken mensen vaak aan een natuurlijk product, puur en schoon. De waarheid is een ander verhaal. Katoen is namelijk één van de meest vervuilende gewassen ter wereld. Meer dan 25% van alle insecticiden en 12% van alle pesticiden, wordt gebruikt bij het verbouwen van katoen. Geschat wordt dat 90% van deze chemische middelen in de bodem, lucht en water rondom de velden verdwijnt. Jaarlijks lijden meer dan 3.000.000 mensen wereldwijd aan de effecten van pesticidenvergiftiging en 20.000 mensen sterven hieraan.

Daarnaast wordt bij de traditionele verwerking van katoen verfstoffen gebruikt die zware metalen kunnen bevatten. De ‘easy care finish’ of 'kreukherstellend' heeft als belangrijk bestanddeel formaldehyde en het bleken gebeurt door middel van chloor. Gebleken is dat bovenstaande stoffen niet alleen slecht zijn voor het milieu, maar ook schadelijk voor mensen. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze schadelijke stoffen bij mensen kunnen leiden tot overgevoeligheid en huidirritatie.

                              Schoon, eigentijds en fris beddengoed           Biologisch katoen dekbedovertrek en hoeslaken

Schoon, eigentijds en fris beddengoed van biologisch katoen

Biologisch katoen wordt verbouwd op plantages waar de boeren uitsluitend gebruik maken van natuurlijke grondstoffen en methodes. Er wordt op de velden geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. De biologische katoen wordt met de hand geplukt en op de katoenvelden worden regelmatig andere gewassen op verbouwd.