Is jouw matras goed te recyclen? Het circulaire matrasCirculaire matrassen. Wat houdt dat precies in? Matrassen die gericht zijn om het immense afvalprobleem op te lossen. Bij Bedaffair weten we helaas wel dat de aangeboden synthetische circulaire matrassen niet het eco-systeem, het klimaat probleem en het milieu probleem op kan lossen. Deze matrassen hebben namelijk nog steeds gebruik van pesticiden en aardolie vervuiling tijdens hun productie, wat enorm veel belasting geeft. 

Wat zijn nu echt duurzame recyclebare matrassen?

Er zijn circulaire matrassen gemaakt van olie-gebaseerde materialen en er zijn circulaire matrassen gebaseerd op natuurlijke materialen. In de circulaire economie onderscheiden ze een 'technische kringloop', dat wat de mens heeft gemaakt, en een 'biologische kringloop', dat wat de natuur heeft gemaakt.

In Nederland worden elk jaar ongeveer 1,5 miljoen matrassen afgedankt en weggegooid. In Europa zijn dat er zelfs 35 miljoen en in de Verenigde Staten 20 miljoen. Als je deze 20 miljoen matrassen in de lengte tegen elkaar zou leggen strekt het zich uit tot een lengte van 36533 km. En dit komt er elk jaar bij.

Slechts ca 35% van de Nederlandse matrassen wordt gerecycled. En dan is van deze plastic (PUR schuim) matras maximaal 85% te recyclen (PUR schuim is het kernbestanddeel van de reguliere aangeboden matrassen). Het merendeel van deze matrassen worden verbrand of eindigen op de vuilstort. Dat is een enorm probleem voor het milieu, aangezien de huidige matrassen 1000 jaar lang schade brengen aan ons milieu, voordat ze volledig gecomposteerd zijn. Dit komt omdat de huidige koudschuim of traagschuim matras gemaakt is van PU, een restmateriaal uit de olie-industrie.

Bio-Based Circulaire Matrasen van Bedaffair

Bedaffair doet het al vele jaren volgens een biologische kringloop, en werken daardoor dus bio-based circulair. Wij vinden het namelijk essentieel dat iedereen schoon en veilig kan slapen op matrassen die gewoon betaalbaar zijn en zelfs tot 5x langer mee gaan.
Tegelijkertijd zetten de Bedaffair matrassen een halt op de immense afvalbergen, recycle-problematiek en de verbranding van afgedankte matrassen. Van delving van de olie tot en met de afvalfase zijn de huidige, in massa aangeboden, matrassen schadelijk. Voor het milieu, het klimaat én onze gezondheid, door de uitwaseming van gifgassen. 

Daarom ontwikkelden wij, 26 jaar geleden, een 100% natuurlijk circulair matras dat vrij is van schadelijke stoffen. Die tot 5x langer meegaat en te revitaliseren of te repareren is. Bedaffair biedt matrassen met een garantieperiode die tussen de 5 en 25 jaar ligt. 

Klik hier voor onze matras recycle partner, want bij aankoop van een circulair eco matras van Bedaffair, kan ook jouw oude matras worden recycled bij hun!

Reyclebare matrassen bij Bedaffair, dit zijn de feiten

- Duurzame matrassen, bij teelt, in productie, in gebruik en zelfs in de afvalfase
- Betaalbare matrassen, verkrijgbaar vanaf € 498 (90x200 cm)
- Garantie; tussen 5 - 25 jaar afhankelijk van type en model
- Vrij van schadelijke stoffen, elk matras heeft keurmerken (QUL, GOTS of meer)
- Comfortabele matrassen, uitgebreid aanbod diverse diktes, verschillende hardheid variaties, comfortzônes etc etc

Lees hier meer over de circulaire matrassen van Bedaffair >>