Welk dekbed past bij mij?

Welk biologisch dekbed past bij mij?

Het kiezen van een nieuw dekbed is persoonlijk. Ieder persoon heeft eigen wensen en behoeftes. Gemiddeld lig je 25 jaar van je leven onder een dekbed, én gaat een dekbed 5-8 jaar mee. Het is dus belangrijk hier goed over na te denken.

Daarom geven onze beddenexperts een aantal belangrijke tips voor het kiezen van het juiste dekbed voor jou. Graag persoonlijk advies? Neem vooral contact met ons op, onze beddenmakers staan voor je klaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De eigenschappen van de natuurlijke dekbedden

Luxe donzen dekbed

Van alle dekbed materialen is dons het beste in staat je lichaamswarmte op een fijne manier vast te houden.

Hoogwaardig dons heeft een nog betere vochtregulatie als regulier goedkoop dons. Dit dons is namelijk met de hand geselecteerd op de kwaliteit en duurzaamheid.

Het neemt nachtzweet sneller op en laat het ook weer geleidelijk verdampen. Een donzen dekbed voelt zacht aan en valt soepel. Bedaffair gebruikt donzen dekbedden met het Downpass keurmerk of recycled donzen dekbedden. Voor verantwoord, duurzaam en diervriendelijk dons. Bekijk de donzen dekbedden 

 

Biologisch scheerwollen dekbed

Schapenwol is iets zwaarder dan dons, je kan het dus zien als een zwaartedeken. Sommige mensen vinden het fijn om echt wat gewicht te voelen van hun dekbed, dat is ook het grootste voelbare verschil.

Biologisch scheerwollen dekbedden zijn circulair, en hebben bijzondere eigenschappen. Een wollen dekbed is isolerend en heeft uitstekende ademende kwaliteit. Het is heerlijk warm in de nacht, ideaal voor mensen die het snel koud hebben in bed.

 

 Bekijk de wollen dekbedden 

 

100% Vegan tencel dekbed

Bedaffairs Tencel/Lyocell dekbedden zijn dekbedden met een vulling van 100% tencel. Een dekbed van tencel of lyocell is 100% plantaardig, want het bestaat volledig uit eucalyptushout (FSC gecertificeerd).

Perfect voor een vegan levensstijl. De hoge vochtopname en snelle verdamping van een tencel dekbed geeft optimaal slaapcomfort, zelfs bij sterke temperatuurwisseling.

Het tencel dekbed ademt samen met jou tijdens je slaap en geeft een constant aangename temperatuur in de slaapkamer. Geen overmatig zweten meer of klamheid 's nachts. Tencel is zacht als zijde, koel als linnen en heerlijk comfortabel. Ideaal voor mensen die het snel te warm krijgen in bed. Bekijk de tencel dekbedden 

 

Soepel hennep dekbed

Een dekbed van hennep voelt comfortabel en zacht aan, het geeft meer ondersteuning dan katoen. Hennep reguleert vocht ook veel beter dan katoen, kapok of tencel. Waardoor het unieke ventilerende kwaliteiten heeft.

Dit geeft een stabiele en aangename temperatuur tijdens het slapen. Tijdens warme nachten of nachtzweet klachten, reguleert hennep de warmte goed. Dat zorgt voor een heerlijke aangename droge nacht.

Naast dat het een duurzame en circulaire keuze is, beschikt hennep ook over een aantal fijne eigenschappen. De wonderlijkste eigenschap van hennep is dat het een natuurlijk afweersysteem heeft tegen bacteriën en schimmels. Zelfs als het langdurig nat is.

Een dekbed of kussen van hennep is hypoallergeen en blijft dus altijd fris en schoon.

 

 Bekijk de hennep dekbedden 

 

Natuurlijk dekbed van kameelhaar

Een kameelharen dekbed is een dekbed van bijzondere luxe. Een kameelharen dekbed is één van onze zachtste en soepele materialen. In verhouding met een wollen, hennep en katoenen dekbed is kamelenwol soepeler en flexibeler.

Daarnaast is de temperatuurregeling uitstekend, dit komt door het isolerend vermogen van de haarvezels. Dankzij de fijne, zachte structuur is het dekbed zacht, soepel en warm tegelijk. Daarnaast heeft kamelenhaar een perfecte vochtregulatie.

 

 Bekijk de kameelhaar dekbedden 

 

 

Welk biologisch dekbed is het beste tegen overmatig nachtzweet?

Voor mensen die vaak last hebben van veel transpiratie tijdens de slaap, is het belangrijk om een dekbed te nemen die goed is in het regulieren van de lucht en temperatuur.

Maar ook een dekbed dat licht en soepel op het lichaam valt. Zo slaap je heerlijk luchtig, zonder klam wakker te worden 's nachts. Onze slaapexperts adviseren de onderstaande dekbedden bij deze slaapklacht.

 

Lente / herst of zomerdekbed met de juiste warmteklasse

De warmteklasse van het dekbed hangt af van hoe veel last je hebt van nachtzweet en hitte tijdens je slaap. Hoe sneller je het warm hebt hoe lichter en dunner het dekbed moet zijn.

Een biologisch zomerdekbed is de perfecte optie wanneer je vaak te veel zweet tijdens je slaap. Alleen last van de warmte tijdens de lente en herfst? Neem dan een biologisch lente-herfst dekbed.

 

Kameelhaar, hennep of donzen dekbed

De beste dekbedden voor mensen die het gauw warm krijgen tijdens hun slaap zijn: kameelhaar, hennep of donzen dekbedden.

Alledrie de materialen bevatten een hoogwaardig comfort en hebben uitstekende vocht en temperatuurregulerende kwaliteiten.

 

 Bekijk alle zomerdekbedden 

 

Welk dekbed is het beste voor meer warmte?

Heb je het vaak koud in bed? Of lig je vaak onder 3 dekens en plaids voor meer warmte? Dan is het een slimme keuze om te investeren in een warm dekbed van premium kwaliteit. Dankzij de hoogwaardige natuurlijke materialen zal het dekbed nooit te warm worden, en zeker niet te koud. Dit is te danken aan de ventilerende en ademende kwaliteiten. De volgende dekbedden zijn perfect voor slapers te het snel koud hebben in bed.

 

Biologische winterdekbedden of 4-seizoensdekbedden

Voor een lekker warme nacht is het belangrijk om de juiste warmteklasse dekbed uit te kiezen. Daarom is het belangrijk om hier te kiezen voor een dik 4-seizoensdekbed. Dit wordt ook wel een winterdekbed genoemd. De combinatie van deze juiste dikte en natuurlijke materialen zorgen voor een ideale nachtrust.

 

Biologisch scheerwol en kameelwol dekbed

Het juiste en warmste dekbed binnen de 4-seizoenen dekbedden zijn scheerwol of kameelwol dekbedden. De temperatuurregeling van wol en kameelwol is uitstekend, dit komt door het isolerend vermogen van de haarvezels. Dankzij de fijne, zachte structuur is het dekbed zacht, soepel en warm tegelijk.

 

 Bekijk de 4-seizoens dekbedden 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persoonlijk advies voor het beste ecologische dekbed 

Graag persoonlijk advies voor je nieuwe dekbed? Krijg vrijblijvend, persoonlijk en eerlijk advies van onze slaapexperts. Ervaar de natuurlijke materialen en voel het verschil in de 800 m2 showroom in Heemstede. 

Of neem contact op via e-mail en telefoon voor al je vragen. We helpen je graag. 

 

 Neem contact op